Bulgaristan’dan şoke edici görüntüler

Güncelleme Tarihi:

Bulgaristan’dan şoke edici görüntüler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2016 12:46

Bulgaristan’da bir grup vatandaşın yakaladıkları 3 mültecinin ellerini bağlayıp onlara “Türkiye’ye dönün” diye bağırdıklarını gösteren video kaydı büyük tartışma yarattı.

Haberin Devamı

Birçok Bulgar televizyon kanalında yayınlanan amatör video kaydında elleri bağlı üç mültecinin, vatandaşlar tarafından yere yatırıldığı görüldü. Görüntüler ülkedeki insan hakları gruplarının protesto gösterileri düzenlemesine yol açarken, Bulgaristan hükümeti yaşananları resmen kınamaktan kaçındı.



Bulgaristan polisi daha sonra videoda görülen mültecileri yara almamış bir şekilde ele geçirdiklerini açıkladı.

Bulgaristan Helsinki Komitesi  (BHC) konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu tip gayrı resmi tutuklamaların son haftalarda Bulgaristan- Türkiye sınırında sık sık görüldüğünü iletti ve bu tutuklamaları kınadıklarını belirtti.

Bulgaristan’dan şoke edici görüntüler


Pazartesi günü Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, ülkenin sınırlarının korunması için 300 ekstra askerin görevlendirileceğini açıklamıştı.

Hükümet konuyla ilgili olarak “vatandaşların yardımlarının her zaman yararlı olduğunu” söylemiş ancak halkın polise yasal yollardan yardımcı olabilmesini sağlayacak yöntemler bulmaya çalışacaklarını da belirtmişti. 

 

BAKMADAN GEÇME!