Bulgaristan’a geçmek isteyen 53 kaçak yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Bulgaristan’a geçmek isteyen 53 kaçak yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2018 11:56

Bulgaristan’a geçmek isteyen 53 kaçak yakalandı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)- KIRKLARELİ’nde yasa dışı yollardan Bulgaristan’a geçmek isteyen 53 kaçak yakalandı.

Babaeski ilçesinin TEM Otoban gişelerinde jandarma ekipleri tarafından yapılan yol araması esnasında Suriye uyruklu geçici koruma kimlik belgesi olan N.K. isimli şüphelinin kullandığı minibüste yapılan kontrolde 8 Filistin ve 1 Mısır uyruklu kaçak yakalandı. Yanlarında ise şişme bot ile botu şişirmek için kullanılan pompa ele geçirildi. Olayla ilgili olarak organizatör N.K. çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak Kırklareli Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

Kofçaz ilçesinin Ahlatlı köyü 96 numaralı sınır taşı bölgesinde de 2 Pakistan ve 1 Afganistan uyruklu kaçak yakalandı. Kaçaklar Bulgaristan’a geçtiklerini, polis tarafından yakalanarak para ve değerli eşyalarının alınıp dövülerek Türkiye’ye geri gönderildiklerini söyledi.

Kırklareli’nin Dereköy 2'nci Hudut Bölüğü görevlileri tarafından E.K.’nin kullandığı araçta 24 Pakistan uyruklu, Demirköy ilçesinde ise 13 Pakistan ve 4 Afganistan uyruklu kaçak sınırda yakalanarak gözaltına alındı. Kaçaklar işlemlerinin ardından Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezine  teslim edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!