Bulgaristan-Türkiye sınırına tel örgü çekilecek

Güncelleme Tarihi:

Bulgaristan-Türkiye sınırına tel örgü çekilecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 08:29

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Rumyana Bıçvarova, uzunluğu 270 kilometre civarında olan Bulgaristan-Türkiye kara sınırının tamamına tel örgü çekileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Rumyana Bıçvarova, uzunluğu 270 kilometre civarında olan Bulgaristan-Türkiye kara sınırının tamamına tel örgü çekileceğini bildirdi.

Bıçvarova, kara sınırında kısmi bir tel örgü engelinin kurulması durumunda yasa dışı yoldan geçmeye çalışan sığınmacıların açık olan yerlere yönlendirildiğini söyledi. Geçen hafta hükümetin, tel örgünün tamamlanması için 44 milyon leva (22 milyon avro) ek finansman sağladığını anımsatan Bıçvarova, projenin eksiksiz bitirilmesi için 7 milyon avroluk bir yatırımın daha yapılmasının gerektiğini ifade etti.
Türkiye ile ortak sınırın paralelinde polis timlerinin rahatlıkla hareket edebileceği bir karayolu inşa edildiğini, bu yolun hemen yanın ise tel örgü çekildiğini aktaran Bıçvarova, Bulgaristan’ın geri kabul anlaşmasına dayalı olarak Türkiye’ye geri yollamak istediği 200 yabancı ile ilgili halen yanıt alamadığını bildirdi.

Haberin Devamı

Bıçvarova, "Türkiye’den geri kabul anlaşmasının uygulanmaması konusunda açık yanıt gelmiş değil." dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!