Bulgaristan sınırında uzun TIR kuyrukları

Güncelleme Tarihi:

Bulgaristan sınırında uzun TIR kuyrukları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2017 15:20

Bulgaristan sınırında uzun TIR kuyrukları

Haberin Devamı

Jale AVYÜZEN/ EDİRNE,(DHA)- EDİRNE'de, Bulgaristan'a çıkış yapmak için gelen TIR'lar Kapıkule Sınır Kapısı'nda 13,  Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise 10 kilometre kuyruk oluşturdu. Türk yetkililer sorunun Bulgaristan tarafının yavaş çalışmasından kaynaklandığını bildirdi.
Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden yükledikleri ihraç yükleriyle yurt dışına çıkış yapmak için gelen TIR’lar Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’nda yoğunluk nedeniyle 13, Hamzabeyli’de ise 10 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Kuyrukta bekleyen sürücüler sorunun Türk ve Bulgar tarafında yaşanan işlemlerin yavaşlığından kaynaklandığını  dile getirdi. Trakya Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü yetkilileri, TIR geçişlerinde peronlarda sorun olmadığını, sorunun Bulgaristan'ın yavaş işlem yapmasından kaynaklandığını bildirdi.
İstanbul’dan yüklediği kayısı kurusunu Macaristan’a götürmek için 2 gündür Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yapmak için beklediğini belirten TIR şoförü Tuncay Şimşek, "Bazılarına göre Bulgar, bazılarına göre Türk tarafı çalışmıyor. Dolayısıyla herkes farklı bir şey söylüyor. Diğer kapılarda bu denli sıkıntı yaşamıyoruz" dedi.
Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yapmak için 15 saattir kuyrukta beklediğini anlatan İsmail Akarsu, "Henüz uyku uyumadım. Sebebi gümrüklerin yavaş çalışması. Türk tarafı Bulgar çalışmıyor diyor. Bulgar’a giriyoruz tek bir tane araba yok. Uyuduğumuz zaman Suriyeliler araçlarımıza biniyor ve bize sıkıntı oluyor. Bundan dolayı çok zorluk yaşıyoruz. Gümrük kapılarındaki sorunlar bizleri çok zorluyor. Bu kuyruklar Türkiye’nin ihracatını etkileyip ekonomiye eksi puan yazıyor" dedi.
Kuyrukta 20 saattir beklediğini ifade eden Mehmet Aslan, "Bu süre içinde sadece 6 kilometre yol gelebildim. Bulgaristan’da sıkıntı var çalışmıyorlar. Sürücülerin en büyük sıkıntısını kuyruklar oluşturuyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!