Bulgaristan Başbakanı Borisov’dan Edirne Valisi Şahin’e Teşekkür

Güncelleme Tarihi:

Bulgaristan Başbakanı Borisov’dan Edirne Valisi Şahin’e Teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2015 15:25

bulgaristan başbakanı boyko borisov

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Avrupa’ya gitmek üzere Edirne’ye akın eden Suriyeli sığınmacıları ikna yöntemi ile istedikleri illere geri gönderen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’e minnettar olduğunu söyledi.
Bulgaristan’ın Varna kentinde düzenlenen ‘Ulaştırma Bakanları’ forumunda konuşan Başbakan Boyko Borisov, "Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’e minnettarım. Her iki tarafın birlikte çalışmaları için elinden gelen her şeyi yapıyor" dedi.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Avrupa’nın değişik ülkelerine gitmek üzere ilimize gelen 16 bin Suriyeli sığınmacıyı herhangi bir olumsuzluğa meydan vermeden ikna yöntemi ile istedikleri illere otobüslerle geri gönderdik. Bunun üzerine Bulgaristan İçişleri Bakanlığı Müsteşarı bizzat Edirne’ye gelerek teşekkür etti. Ardından ise Bulgaristan Başbakanı yaptığı açıklamalarda bizzat isim vererek minnettar olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da gelişmeleri an be an takip ederek bizlerden bilgi aldı. Biz insani olarak elimizden geleni yaptık" ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!