Bülent Türker’e ulaşmak için adrese gerek yok

Güncelleme Tarihi:

Bülent Türker’e ulaşmak için adrese gerek yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2005 01:26

Ömrünü yardıma muhtaç insanlara adayan, bugüne kadar Türkiye’de 2500 özürlü arabası, altı ambulans, 33 diyaliz ve kalp cihazı dağıtan, okul açan ve çok sayıda ödül ve madalya alan Bülent Türker’i yaşadığı Hollanda’da da artık tanımayan kalmadı. Türker, ‘Bana Türkiye’den gönderilen ancak üzerinde adres yazmayan mektuplar bile evime getiriliyor’ dedi.

HOLLANDA’nın Rotterdam kentinde yaşayan Kırklareli-Vize ilçesi doğumlu Bülent Türker’in (47) ünü o kadar çok yayıldı ki, artık üzerinde evinin adresi yazmayan mektuplar bile kendisine ulaşıyor.

Yıllardır yaptığı hizmetlerle binlerce yardıma muhtaç insana umut veren evli ve bir çocuk babası Türker, kendisine Türkiye’nin her köşesinden insanın ulaşmak istediğini söyledi. Türker, ‘Ancak bir çoğu adresimi bilmedikleri için mektubun üzerine sadece ‘Bülent Türker Rotterdam- Hollanda’ yazıyorlar. Aslında adressiz mektup yerine ulaşmaz derler. Buna rağmen mektuplar bana ulaşıyor. Bu duygu anlatılmaz, yaşanmalıdır’ dedi.

ÖZÜRLÜLERİ KURTARALIM

Hollanda’daki DHB Bank’ta müdür olarak çalışan Türker, ‘Özürlü birini, çok az olsa bile mutlu edebiliyorsam, bu bana yeter’ şeklinde konuştu. Bugüne kadar, Türkiye’de özürlülere verilmek şartı ile toplam 2500 motorlu ve motorsuz özürlü arabası, altı adet ambulans, 33 diyaliz cihazı ve bir çok kalp cihazları dağıttığını kaydeden Türker, ‘Türkiye’mizin bir çok yerinde dört duvar arasında kalmış nice özürlü vatandaşlarımız var. Artık hep birlikte el ele verip bu özürlü kardeşlerimizi, dört duvar arasından kurtarıp, özgürlüklerine kavuşturmamız gerekmektedir’ dedi.

ÖDÜL ÜSTÜNE ÖDÜL

Yaptığı hizmetlerden dolayı Türk Silahı Kuvvetleri’nden beş madalyanın yanısıra, Hollanda Kraliyet şövalye madalyasına da değer görüldü. Ayrıca, İnsanlara ve Gönüllü Kuruluşlara yardım dalında 1993 yılında Hürriyet Gazetesi ve Jeeyses Genç İşadamları’nın düzenlediği yarışmada, Türkiye’nin en başarılı genci ödülünü aldı.

Türker, Deniz Yıldızları Çalışma Grubu ile birlikte, deprem bölgesi İzmit Derince’de bir ana-okulu yaptırıp Bülent Türker Anaokulu adı altında Türk eğitimine armağan etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!