Bülent Osman İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Bülent Osman İstanbulda son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2017 17:31

II.Abdülhamit ve Gazi Osman Paşa'nın Torunu Bülent Osman Fatih Camii haziresine defnedildi.

Haberin Devamı

Paris'te yaşamını yitiren ve annesi Osmanlı Hanedanından II. Abdülhamit’in kızı Naime Sultan ile Gazi Osman Paşa'nın oğlu Kemalettin Bey'in tek torunu olan Beyzade Bülent Osman cenaze namazı kılındıktan sonra Gazi Osman Paşa'nın mezarının bulunduğu Fatih Camii haziresine defnedildi.

Bülent Osman İstanbulda son yolculuğuna uğurlandı

Cenazede İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de hazır bulundu.

Atatürk’e hayranlığıyla tanınan Beyzade Bülent Osman'ın cenazesi Fransız makamlarından alınan izinden sonra dün gece eşi Jeannine Osman, oğlu Remy Cengiz Osman ve yakın dostları Ali Serim tarafından İstanbul’a getirilmişti.

Haberin Devamı

TAZİYELER 14-15-16 ŞUBAT YILDIZ PARKI ÇADIR KÖŞKÜNDE

Ailenin avukatlarından Ayşegül Topuz dün yaptığı açıklamada “Bülent Osman'ın ailesi Türkiye'de yaşayan ve cenaze için yurt dışından gelen Osmanlı Hanedanı üyeleriyle taziyeleri yarın 18.00-21.00 arasında, 15 Şubat Çarşamba ve 16 Şubat Perşembe günü saat 13.0017.00 arasında Yıldız Parkı içindeki Çadır Köşkü'nde kabul edecektir" demişti.

‘TÜRKÇE’Yİ 1990 DAN SONRA ÖĞRENDİM’

Gazi Osman Paşa 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı’nda Plevne savunmasıyla dünya tarihine damgasını vurmuştu. Bülent Osman, 2009'da Paris’teki evinde Hürriyet'e verdiği röportajda Gazi Osman Paşa’nın madalyalarını göstermişti. Michelin’de görev yaptığını ve şirketin başkan yardımcılığına kadar yükseldiğini belirten Osman şöyle konuşmuştu: “Annem ve Babamın sürgünde acı çektiğine tanık oldum. Ben Fransa'da doğdum, burada yaşadım, Türkiye'yi buradayken öğrenmeye başladım. Annem babam bütün çocukluğumda bana Türkiye'yi anlattılar. Görmediğim halde birçok yeri görmüş kadar biliyordum. Daha sonra Türkiye'ye gitme fırsatı bulunca anlattıkları kadar güzel olduğunu, insanların yardımseverliklerini görünce anne babamın devamlı Türkiye'den bahsetmekte ne kadar haklı olduklarını anladım. Ben 1990'a kadar Türkçe bilmiyordum, sonra öğrendim.

Haberin Devamı

Bülent Osman İstanbulda son yolculuğuna uğurlandı

‘ATATÜRK DÜNYANIN EN BÜYÜK LİDERLERİNDEN’
Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk dünyanın yetiştirdiği en büyük liderlerden biridir. Bunu bütün dünya kabul ediyor. O zamanlar hepimiz savaşı kaybetmiştik. Bütün memleketler bizi paylaşacaklardı, iyi ki Atatürk ortaya çıkıp memleketi kurtardı. O İmparatorluğun yıkılışında rol oynamadı ki... Yaşlanmış bir insan gibiydi memleket. İstese de istemese de ölecekti. Atatürk memleketi düştüğü kötü durumdan kurtardı, çünkü istense de istenmese de Avrupa memleketi paylaşacaktı. İş bitmişti… Ne olacaktı yani Avrupalılar sultanlara tamam siz kalın mı diyecekti. Hayır… Memleketi paylaşıp onları da ya sürecek ya da öldüreceklerdi. Bunun için diyorum ki Hanedan ailesinin yurtdışına çıkarılması kararı doğruydu. Yapmalılardı, bunu yapmaya mecburlardı. Mustafa Kemal bunu yapmasaydı, Türkiye bugün Arabistan gibi olacaktı. Ama Atatürk başardı ve memleketi kurtardı. Buna saygı duymaktan başka ne yapılabilir"

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!