Bülent Keneş'e tahliye kararı

Güncelleme Tarihi:

Bülent Keneşe tahliye kararı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 15:34

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Twitter üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, tutukluluğuna yapılan itirazı değerlendiren üst mahkemece tahliye edildi.

Haberin Devamı

10 Ekim Cumartesi günü 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan tutuklanan Bülent Keneş'in avukatı Hasan Günaydın, önceki gün üst mahkeme olan 8. Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz dilekçesi sundu.

"TÜRK CEZA KANUNU'NDA 'TWEET ATMAK' DİYE BİR SUÇ TİPİ BULUNMAMAKTADIR"

Keneş'in şikayet hakkını kullanmasının hakaret kabul edilerek soruşturmaya konu edilmesinin hukuken kabul edilemeyeceği vurgulanan dilekçede, "Tutuklama kararında tutuklama tedbirinin ölçülü olduğunu gösteren deliller ve somut olgular gerekçelendirilip açıkça gösterilmemiştir. Bu yönüyle de tutuklama kararı yasaya aykırı bulunmaktadır. Müvekkilimin 'eylemlerine (tweet atmaya ) devam ettiği' şeklinde soyut bir gerekçe ile tutuklanması kabul edilemez bir hukuk skandalıdır. Türk Ceza Kanunu'nda 'tweet atmak' diye bir suç tipi bulunmamaktadır" denildi.

TAHLİYE OLDU

Haberin Devamı

Keneş'in tutuklanmasına Avrupa Parlamentosu, Türk ve yabancı basın örgütleri, gazeteciler ve siyasilerin tepkilerinin de sıralandığı dilekçede, itirazın kabul edilerek tahliye edilmesi talep edildi. Tutukluğunu değerlendiren İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği, Keneş'in tahliyesine karar verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu, Keneş'in 9 Ekim'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanması talebiyle sevk edildiği İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliğince serbest bırakılmasına itirazda bulunmuş, itiraz kabul edilince Keneş, gözaltına alınmıştı. Bir gün sonra Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na götürülen Keneş, Nöbetçi 7. Sulh Ceza Hakimi tarafından yakalama kararının yüzüne okunmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Bülent Keneşe tahliye kararı
Today's Zaman'ın Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, gazetenin kapısında gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!