Uçakta Emniyet Kemeri Takmayan Bülent Ersoy'a Dava Açıldı

Güncelleme Tarihi:

Uçakta Emniyet Kemeri Takmayan Bülent Ersoya Dava Açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2015 15:38

Geçtiğimiz Ocak ayında Türk Hava Yolları (THY) ile Antalya-İstanbul uçuşunu gerçekleştiren ünlü sanatçı Bülent Ersoy’a emniyet kemerini takmadığı bu yüzden de uçuşu geciktirdiği gerekçesi ile dava açıldı! Ünlü sanatçı, hostesin uyarılarına rağmen emniyet kemerini takmamakta ısrar etmiş, nedenini ise hem hostese hem de uçakta bulunan yolculara izah etmişti.

Haberin Devamı

Sanatçı, bir süre önce konuyla ilgili yaptığı açıklamasında emniyet kemerini takamadığını bu durumu ise hostese ve yolculara uygun bir dille anlattığını belirtmişti. Emniyet kemerini neden takmadığını ise şöyle açıklamıştı:

"Yıllar önce Adana'da trafik kazası geçirdim. Emniyet kemeri karnımın yarılmasına, iç organlarımın dışarı çıkmasına neden oldu. Dolayısıyla yıllardır bu fobiyle yaşıyorum. Uçakta kabin amirine de durumu anlattım, 'Yardımcı olur musunuz?' dedim. Kaptana sormaya gitti, dönüşte 'Bağlanması şart' sözünü tekrarladı. Bir kez daha bağlayamayacağımı ifade ettim. Çünkü sorun sadece fobi değildi. Böbrek taşı rahatsızlığımdan dolayı kasıklarımda dikiş var. Yaralarımın iyileşmesi için de tedavi ediliyorum. Bu açıklamam bile ikna edici olmadı."

Haberin Devamı

Ardından bu olay yaşandığı sırada uçakta bulunan yolcuların ayaklanması üzerinde gerekli açıklamayı yolculara da yaptığını kaydeden Ersoy, sözlerine şu şekilde devam ediyor:

"Kaptan 'Dönüyoruz' dedi. Uçaktan inmedim, zabıt tutturdum. 15 dakikalık gecikme oldu, sonra ek kemer getirdiler, bir şekilde bağlandı. Bu arada arka taraftaki insanları duydum, 'Böyle şey olur mu? Ayrıcalık bu' falan diyorlardı. Kalktım ayağa, kibarca izahatımı yaptım, sağlık sorunlarım olduğunu söyledim, gönüllerini aldım. Ama perdenin hemen arkasında şişmanca bir beyefendi 'Sağlık sorununuz varsa uçağa binmeseydiniz' dedi. Ona tekrar böbrek taşı hastası olduğumu, dikişlerimin bulunduğunu anlatmaya çalıştım ama tavrını sürdürdü. Bunun üzerine 'Aynı dili konuşmuyoruz' diyerek yerime oturdum. Olay bundan ibaret. Ortalığı dağıtmam, rezillik çıkarmam gibi bir durum olsa, bu da tutanaklara geçerdi. Kimseyi rahatsız etmedim, halka o şekilde davranmadım, halkımız her şeyin üstündedir."

Bülent Ersoy, Antalya 18’inci Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davada yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle emniyet kemerini takmadığı, bu nedenle uçağın kalkış saatinin bir saat gecikmesine neden olduğu, yolcuları rahatsız edici davranışlarda bulunduğu gerekçesi ise suçlanıyor. Hakkında 3 ay ile 1 yıla kadar hapis cezası istendiği belirtiliyor. Ünlü sanatçıya açılan davanın ilk duruşması 21 Ocak 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!