Bülent Arınç hangi yazarları eleştirdi

Güncelleme Tarihi:

Bülent Arınç hangi yazarları eleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2015 12:23

AK Parti’nin kurucularından ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugün CNN Türk'te, kimisinin doğrudan adını vererek, kimisine ise isim vermeden, kendisine son dönemde çok sert eleştiriler getiren bazı köşe yazarlarına ve televizyon kanallarına yüklendi.

Haberin Devamı

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak’ın tweet’lerine canlı yayında sert cevap veren Arınç’ın ismini andığı bir diğer isim, eski gazeteci, bugünün AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar oldu. 

Arınç, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Ankara saldırısının ardından CHP ve HDP liderlerine yönelik taziye mesajlarını eleştiren Tayyar’a yanıt vermişti. Arınç'ın ifadelerinin yayınlanmasından hemen sonra ise Tayyar bir tweet atarak kendisinin "hedef tahtasına konulduğunu" söylemişti.

Tayyar'ın tweet’indeki "ağlasın" ifadesi ise kamuoyu önünde çeşitli nedenlerle pek çok kez duygulanıp, gözyaşı döken Arınç'a yönelik olarak yorumlanmıştı.
Bugünkü programın ardından da Arınç’ı bir tweet ile eleştiren Tayyar, “2 canlı bombayla Ak Parti’nin yükselişini durduramayanlar Arınç bombasına sarıldılar. Rabbim Reisi korusun” dedi.

Haberin Devamı

7 Haziran seçimleri öncesinde Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çözüm süreci konusunda ters düşmesinin ardından, Erdoğan’a yakın olduğu iddia edilen haber sitelerinde ağır bir dille eleştirilmiş, “safra,” “paralel” ve “Erdoğan’ı bitirme operasyonu’nun piyonu” olmakla suçlanmıştı. Özellikle Star Gazetesi ve A Haber gibi mecralarda Arınç’a yönelik sert eleştiriler yer almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!