Buket Güçbey'den iki yeni roman

Güncelleme Tarihi:

Buket Güçbeyden iki yeni roman
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2015 13:20

İç mimar ve sanatçı Buket B. Güçbey, 'Issız ve Sessiz Ağlar Yürek' adlı kitabından sonra bu kez iki yeni eserle kitap tutkunlarının karşısına çıkıyor.

Haberin Devamı

Güçbey'in 'Piyano Çalan Balıkçı' ve 'Prenses Zehra' adlı yeni romanları kitapçılardaki yerini aldı. Cinius Yayınevi'nden çıkan 'Piyano Çalan Balıkçı' kitabını 2005'te kaleme almaya başladığını aktaran Buket B. Güçbey, eserin konusunu şöyle anlatıyor: "Bazen hayatta hiç beklemediğimiz anlarla karşılaşabiliriz, hak etmediğimizi düşündüğümüz anlar bizi ümitsizliğe sürükler, ama bazen o anlar sayesinde farklı hayallere doğru yol alırız… Gerçek aşk, sadakat ve bağlılıkların hiç bitmemesi umuduyla 2005'te kaleme aldığım, ‘Piyano Çalan Balıkçı’ adlı romanımın konusu; ülkemizin zengin tarihi yapısı içerisinde henüz çok fazla tanıtımı yapılmamış cennet mekanlardan İasos’ta, İasos Antik Kenti’nin bulunduğu büyülü atmosferde geçiyor. Kitap, geçmişine gömülü yaşayan bir piyanisti, tesadüfü aşkının kendisini hayata döndürmesini ve geçmişten gelen bir hayalin gerçekleştirilmesini aktarıyor."

Haberin Devamı

Buket Güçbeyden iki yeni roman


İKİNCİ KİTAP

Kimsesiz iki kadının hikayesi: Prenses Zehra

Buket B. Güçbey, Cinius Yayınevi'nin yayınladığı ikinci romanı 'Prenses Zehra'da kimsesizliğin içinden gelen iki küçük kadının hayata nasıl tutunduklarını ve neler göğüs gerdiklerini işlediğini belirtiyor. Güçbey, romanı şöyle özetliyor: "İnsan hayatında birçok kareler vardır ki bize devamlı bazı yaşanmışlıkları hatırlatır. Gerçek şu ki hayat döngüsü içinde çırpınan bazı hayatları belki görürüz ya da görmezlikten geliriz. Kendi eksenimiz dışında kalan hayata tutunmaya çalışan kimsesizliklerin içinden gelenlere ne kadar duyarlıyız? İşte bu kitapta bu soru sorgulanmakla birlikte, onların aslında bu dünyanın en cesur yürekli prensesler olduğunu anlatıyor."

Buket Güçbeyden iki yeni roman

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!