Buharlı ütü ve ayakkabı ithalatına soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Buharlı ütü ve ayakkabı ithalatına soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2006 11:29

Aralarında elektrikli süpürge, buharlı ütü, ayakkabı, kaya tuzu, tuzla tuzu ve deniz tuzunun da bulunduğu çeşitli ürünlerin ithalatına ilişkin olarak korunma önlemi soruşturması açılacak.

Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin 4 Tebliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, yerli ücreticilerin söz konusu maddelerin ithalatında son yıllarda artış olduğu, yerli üretimin bu ithalattan ciddi zarar görmeye başladığı ve ciddi zarar tehdidine maruz kaldığı gerekçesiyle yaptıkları başvuru üzerine, yapılan incelemeler sonucunda İthalatta Korunma Önlemlerini Değerlendirme Kurulu, korunma önlemi soruşturması açılmasına karar verdi.

Buna göre, gerilimi 110 volt veya daha fazla olan elektrikli süpürge, buharlı ütü, diğer maddelerin imali için kimyasal değişimlere mahsus olanlar, saf sodyum klorür, kaya tuzu, tuzla tuzu, deniz tuzu, dış tabanı ve yüzü kauçuk ve plastik maddeden olan diğer ayakkabılar, dış tabanı kauçuktan, plastik maddeden, tabii veya terkip yoluyla elde edilen köseleden ve yüzü dokumaya elverişli maddelerden olan ayakkabılar, dış tabanı kauçuktan, plastik maddeden, tabii veya terkip yoluyla elde edilen köseleden ve yüzü dokumaya elverişli maddelerden olan ayakkabılar hakkında korunma önlemi soruşturması yürütülecek. DTM İthalat Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek soruşturmalar 9 ay içinde tamamlanacak. Ancak gerekli durumlarda bu süre 2 ay uzatılabilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!