Buharkent’in Çocukları Enerji Konusunda Bilinçlendiriliyor

Güncelleme Tarihi:

Buharkent’in Çocukları Enerji Konusunda Bilinçlendiriliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2015 08:10

BUHARKENT'İN ÇOCUKLARI ENERJİ KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRİLİYOR

Zorlu Enerji’nin genç nesilleri sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği konularında bilinçlendirmek üzere başlattığı “Enerjimiz Çocuklar İçin” projesi kapsamında Buharkentli minikler bilinçlendiriliyor.
Programın tanıtım toplantısına katılan Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, “Türkiye büyük hedefleri olan bir ülke. Başta 2023 ardından 2071 hedeflerine ulaşabilmemiz için enerjiye önem vermeliyiz” dedi.
Buharkent’te Zorlu Enerji grubu tarafında sürdürülen proje için Aydın’daki bir otelde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Buharkent Kaymakamı Cemil Öztürk, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, ADÜ Buharkent MYO Müdürü Mesut Kırmacı, Zorlu Enerji Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Esra Çakır, öğrenciler ve davetliler katıldı.
ÇOCUKLAR EĞLENEREK ENRJİYİ ÖĞRENİYOR
Zorlu Enerji Grubu, Aydın’ın Buharkent ilçesinde 3-4 sınıf öğrencilerini “Enerjimiz Çocuklar İçin” projesi ile enerji kaynakları, verimliliği ve sürdürülebilirlik konularında bilinçlendirmeyi sürdürüyor. Türkiye’nin ulusal çaplı ilk enerji eğitim projesi olan “Enerjimiz Çocuklar İçin”, uzmanlar gözetiminde hazırlanmış müfredata uygun içerikleri ve tüm yıla yayılan okul aktiviteleri ile çocukların enerjiyi eğlenerek öğrenmelerine imkan tanıyor. 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı döneminde müfredata uygun içerikler ve tüm yıla yayılan okul aktiviteleri ile yeniden yapılandırılan kurumsal sosyal sorumluluk projesi, çocukları enerji kaynakları konusunda doğru bilgilerle donatmayı, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik konularında da bilinçlendirmeyi amaçlıyor.
Projenin hayat bulduğu bölgeler içinde Aydın-Buharkent dışında Denizli-Sarayköy, Manisa-Alaşehir, Gaziantep, Edirne, Tekirdağ, ve Osmaniye’nin yer aldığı bildirildi.
Toplantıya katılan Buharkent Kaymakamı Cemil Öztürk, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol proje için Zorlu grubuna teşekkür ederek Buharkant’e olan katkılarının yadsınamayacak olduğunu dile getirdiler.
Enerjiyi bedendeki ruha benzeten Kaymakam Cemil Öztürk, “Nasıl ruhsuz bir beden ceset oluyor ise enerjisiz bir hayat da ya da dünya da ölüm gibi olur” diye onuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!