Buharkent ikinci kez sandık başına

Güncelleme Tarihi:

Buharkent ikinci kez sandık başına
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2014 01:36

AYDIN'ın Buharkent İlçesi'nde 30 Mart 2014 günü yapılan seçimin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilmesi ardından bugün tekrar sandık başına gidildi.

Haberin Devamı

Seçimlerin iptal edildiği 2 il, 6 ilçe ve 5 belde arasında bulunan Buharkent İlçesi'nde tekrarlanan Belediye Başkanlığı seçiminde oy kullanma işlemi başladı.

Yapılan itirazlar sonucu 3 kez el değiştiren Burhaniye Belediye Başkanlığı'nı en son 7 oy farkla MHP'li Yusuf Vural'ın kazandığı açıklanmıştı. Ancak, AK Parti'nin itirazı nedeniyle Vural, başkanlık mazbatasını alamadı. Engellilere ve 2 askere oy kullandırıldığını iddia eden AK Parti'nin itirazını kabul eden YSK, 10 engelli seçmene oy kullandırıldığı gerekçesiyle seçimi iptal ederek seçimlerin 1 Haziran 2014 tarihinde tekrarlanmasına karar verdi. Tekrarlanan seçimlerde oy kullanma işlemi başladı.

9 BİN 329 SEÇMEN OY KULLANACAK

Buharkent'te tekrarlanan seçimlerde MHP'den Yusuf Vural, AK Parti'den Mehmet Erol, CHP'den Hüsamettin Başoğlu, Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) Ahmet Atay, Bağımsız Türkiye Partisi'nden (BTP) Aşirettin Aynacı ve Saadet Partisi'nden (SP) Mehmet Akif Ersöz yarışıyor. 9 bin 329 seçmenin 38 sandıkta yeniden ilçe belediye başkanlığı için oy kullanacağı Buharkent'te 30 Mart seçimlerinde MHP'li Yusuf Vural 2 bin 985, AK Partili Mehmet Erol 2 bin 978, CHP'li Hüsamettin Başoğlu bin 977, SP'li Mehmet Akif Ersöz 101, BTP'li Aşirettin Aynacı 31 ve BBP'li Ahmet Atay da 18 oy almıştı.

Haberin Devamı

Buharkent ikinci kez sandık başına

BAŞKAN ADAYLARI OYLARINI KULLANDI

Buharkent İlçesi'nde, oy kullanma işlemleri sorunsuz bir şekilde devam ederken, AK Parti, MHP ve CHP'li belediye başkan adayları oylarını kullandı. TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak ile birlikte geldiği Zafer Ortaokulu 1035 numaralı sandıkta oyunu kullanan MHP Belediye Başkan Adayı Yusuf Vural, seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulundu. Vural, "Biliyorsunuz, 30 Mart'ta Allah nasip etmiş ve 7 oyla seçimi kazanmıştık. İtirazlar sonucu seçimlerin yenilenmesi gerekti. Mevlamdan dileğim; inşallah ilahi adalet yerini bulur. İnşallah güzel hizmetlere imza atacağımız bir günün başlangıcı olur" diye konuştu.

Haberin Devamı

'ARTIK SÖZ MİLLETİN'

AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Erol da oyunu saat 09.30'da Kamilpaşa İlkokulu'ndaki 1014 numaralı sandıkta eşiyle birlikte kullandı. Oyunu kullanan Erol, "Uzun bir seçim dönemi geçirdik. Buharkent için hayırlı uğurlu olsun. İnşallah seçim sürecinde huzuru bozacak herhangi bir davranış gerçekleşmez. Huzur içerisinde bu süreç atlatılır. Bizim sözümüz bitti. Artık söz milletin. Dolayısıyla milletin kararına saygılı olacağız. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

'GERİLİMİN DÜŞMESİ GEREKİYOR'

CHP Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Başoğlu da İstiklal İlkokulu 1009 numaralı sandıkta oyunu kullanıp, tüm siyasi partilere sağduyu çağrısında bulundu. Başoğlu, "Seçimler sonuç olarak bir yarıştır. Hangimiz için hayırlı olacaksa, tüm arkadaşlarımıza başarılar dilerim. İnşallah hayırlı olur. Bu seçim, 30 Mart'tan sonra Buharkent'te ikinci bir seçim. Buharkent, çok gerildi. Buharkent'in 2 Haziran itibariyle bundan 6 ay öncesindeki haline dönmesini istiyorum. Burası küçük bir yer. Herkes birbirinin eşi, dostu, akrabası. İnşallah seçim hayırlı bir şekilde sonuçlanır. Bu gerilimin düşmesi gerekiyor. Umarım herkes normal hayatına geri döner. Eşimiz ve dostumuzla samimiyetimiz ve dostluğumuz eskisinden daha iyi bir şekilde devam eder" dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!