Bugünün yarışları

Güncelleme Tarihi:

Bugünün yarışları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

Yaz mevsiminin bu son gününü su üstünde yapılan iki yarış organizasyonundan birine ayırabilirsiniz. Oxford, Cambridge ve Boğaziçi üniversitelerinin geleneksel kürek yarışı Büyükçekmece Belediyesi'nin katkılarıyla bugün, Hezarfen Havaalanı Büyükçekmece Gölü kıyısında gerçekleştirilecek.

Boğaziçi Üniversitesi'nin Alarko AIkent 2000'in ana sponsorluğu ile organize edeceği 7. Oxford-Cambridge-Boğaziçi 8-tek kürek yarışı, Büyükçekmece Gölü sahilinde üç kilometrelik bir parkurda gerçekleşecek. Aynı parkurda 500 m'lik bir sprint yarışı da yapılacak. Kürek literatürüne geçmiş en önemli organizasyonlardan biri olan Oxford-Cambridge kürek yarışlarını yarışseverler dört gözle bekliyor. Yarışlara uluslararası spor medyası da ilgi gösteriyor. Boğaziçi Üniversitesi Kürek Takımı Teknik Direktörü Recep Akıcı ‘‘takımın altyapısını kurmak için bu yıl yarışa çok genç bir ekiple hazırlanıyoruz, zamana karşı yarışıyoruz'' diyor.

Yine bugün gerçekleşecek bir diğer etkinlik de Durusu Terkos Gölü'ndeki kano yarışları. Saat 13.00 ile 18.00 arasında yapılacak olan yarışlara katılarak yaza kano macerası ile veda edebilirsiniz. Günbatmadan Turizm tarafından düzenlenen yarışmada Kızılderili tipi üç kişilik kanolarda, ekip ruhunu yeniden keşfedip rekabetin tatlı heyecanını yaşamak mümkün.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!