Bugün neler olacak

Öğleden sonra Ay Uranüs’ü tetikleyecek ve Merkür- Uranüs zıt açısının etkileri açığa çıkacak. Sürpriz kararlar alınabilir ve daha önce bilinmeyen durumlar ortaya çıkarak şaşkınlık yaratabilir.

Ayrıca bilimsel gelişmeler farklı boyutlar kazanabilir ve bilinçaltını inceleyen çalışmalar gündeme gelebilir. Eğitim, sistem ve uygulamalarla ilgili değişikliğe zorlayan durumlar ortaya çıkabilir.

Merkür ve Uranüs

Tanrıların Habercisi Merkür; akıl, iletişim, yakın çevre, arkadaşlar, kardeşler, çocuklar ve gençleri sembolize ediyor. Başak Burcu ise, hasatların toplandığı 23 Ağustos-22 Eylül dönemini yönetiyor. Bu dönem, yapılması gereken işlerin ertelenmesine izin vermeyen koşulların bulunduğu bir dönem.

Sistemli, planlı ve mükemmel çalışmayı zorunlu kıldığı için Başak Burcu sistem ve çalışmayı sembolize ediyor. Merkür, Başak burcuna geçtiği zaman sistem ve düzenle ilgili çalışmalar gündeme gelir. Uzun soluklu işler planlanır ve mevcut olan sistem üzerinde çalışmalar yapılır. Aynı zamanda kışa hazırlık dönemini işaret ettiği için uzun vadeli planlar üzerinde çalışılır ve uygulamaya başlanır. Ani değişimleri sembolize eden Uranüs; keşifler, toplumlar, bilinenin ötesindeki bilgiler, elektrik, elektronik, uzay, astroloji, teknoloji, bilim insanları ve marjinal kişileri sembolize ediyor. Balık Burcu ise, mevsimlerin sonu olan 20 Şubat-20 Mart dönemini yönetiyor. Tamamlanış, bitiş, kışın sonu. Zodyak’ın son burcu olan Balık bütün deneyimlerden geçtikten sonra maddenin ötesine geçiyor.

Başak burcu maddenin sistemini incelerken, Balık ise madde ötesini inceliyor. Uranüs’ün Balık burcuna geçmesiyle birlikte madde ötesini keşfetmeye yönelik çalışmalar açığa çıkar. Son derece ilginç buluşlar ve metafizik konuların fiziksel açıklamalarına ışık tutabilecek keşifler dönemini işaret eder.

Şimdi bu iki gezegen birbirine zıt açı yaptığı zaman, bilinen ve kabul gören sistemin değişimi için zorlayıcı olayların açığa çıkacağını söyleyebiliriz. Düşünce biçimini değiştirmek için birdenbire ortaya çıkan durumlar ve buna bağlı kararlar alınabilir.

Astrolojik ilişkiler

Kızınızla aranızdaki benzerlik çok doğal. Zaten sizin burcunuz, kızınızın yükselen burcu, yani Balık. Ve sizden çok etkileniyor. Ancak onun doğum haritasındaki Neptün güçlü konumda ve hem sizi, hem de kendisi için olması gerekenleri idealize ediyor.

Onun hayallerine uygun davranmanızı bekliyor ve bunu göremeyince sizin de sözünü ettiğiniz gibi huysuzlaşıyor. Öncelikle onu anlamaya çalışın ve hayal gücüne uygun davranmaya çalışın. Tabii bu özellik onun hayatını zorlaştırabilir. Ancak sizin ona karşı sevgiyle ve kırmadan yol gösterici olmanız mümkün. Ve biraz zorlamanız gerekiyor. Fakat bu zorlamayı yaparken kendisinin de istediği duygusunu uyandırmalısınız. Yani siz istediğiniz için değil, kendisi istediği için yapmalı. Özellikle sanatsal faaliyetlerde, tasarım ve yaratıcılık gerektiren alanlarda kızınız başarılı olacak.

RUMUZ: ORKİDE
Yazarın Tüm Yazıları