ANKARA HABERLERİ

Bugün ne yiyelim

Ali Açıkgül
08.10.2007 - 22:17Son Güncelleme :

YEREL HABERLER ANKARA

Ali Açıkgül

MÖNÜn Çökertme kebabı n Arpa şepriye pilavı n ŞekerpareÇökertme Kebabı (4 KİŞİLİK) MALZEMELER:600 gr Biftek Eti4 adet Patates2 su bardağı Yoğurt8 adet Sivribiber6 adet Domates2 su bardağı Sıvıyağ1 yemek kaşığı Tereyağı1 diş Sarımsak 1/2 çay kaşığı toz Kırmızı biber, Tuz, KarabiberHAZIRLANIŞI:Patatesleri soyarak, kibrit çöpü şeklinde doğradıktan sonra sıvıyağında kızartıyoruz. Sarımsağı yoğurda karıştırıyoruz. Başka bir yerde tencereye 2 yemek kaşığı sıvıyağını koyup, içine doğranmış domatesleri atıp, soteliyerek, domates sosunu elde ediyoruz. Etleri ister ızgarada, istersek de teflonda pişirdikten sonra dilim dilim doğruyoruz. Önceden kızartmış olduğumuz patatesleri tabağa alarak, üzerine sarımsaklı yoğurdu koyuyoruz. Daha sonra doğradığımız etleri yoğurdun üzerine yerleştiriyoruz. Son olarak etlerin üzerine domates sosunu döküp, tereyağında çevirdiğimiz kırmızıbiberi de domates sosunun üzerinde gezdirerek çökertme kebabını tamamlıyoruz. Çökertme kebabını domates ve biberle süsleyerek, servis ediyoruz. Arpa şehriye pilavı (4 KİŞİLİK) MALZEMELER:1 su bardağı arpa Şehriye 2.5 su bardağı Su1 adet Sivribiber2 adet Domates1/2 fincan Sıvıyağ1 tatlı kaşığı TereyağıKarabiber, Tuz HAZIRLANIŞI:Tencereye sıvıyağı koyarak, içine arpa şehriyeyi yıkamadan atıp, kavuruyoruz. Şehriyeler pembeleşmeye başlayınca içine doğranmış biberi ve domatesi atarak, kavurmaya devam ediyoruz. Ardından tereyağını karıştırıp, suyunu sıcak olarak ilave ediyoruz. Son olarak tuzunu ve karabiberini ekleyerek tatlandırıyoruz. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirip, ağzı kapalı olarak dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.Şekerpare (8-10 KİŞİLİK) MALZEMELER:4 su bardağı Un, 1 su bardağı Pudra Şekeri , 250 gr Margarin, 3 adet Yumurta, 1 paket Kabartma tozu, 1 su bardağı İrmik, 1 paket Vanilya,, 2 fincan Fındık içiŞerbeti İçin Malzemeler 3 su bardağı Su2.5 su bardağı Şeker1/2 adet Limon HAZIRLANIŞI:Unun ortasını açarak içine margarini, yumurtayı, irmiği, kabartma tozunu, pudra şekerini, vanilyayı karıştırarak, yoğuruyoruz. Yoğurduktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, avuç içimizde yuvarlıyoruz. Daha sonra şekerpareleri yağlanmış tepsiye dizip, ortasına fındıkları sokuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 25-30 dakika pişiriyoruz. Başka bir yerde şekeri su ile kaynattıktan sonra kaynamaya yakın içine limon suyunu sıkarak, ocaktan alıyoruz. Şekerpareleri fırından çıkarttıktan sonra önceden hazırladığımız ılık şerbeti üzerlerine dökerek, şerbeti çektiriyoruz. Son olarak soğutarak, servis ediyoruz.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Ankara haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Ankara haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Bugün ne yiyelim haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.


ANKARA YOL DURUMU
Ankara1 DERECE
Yol durumu »
ANKARA NAMAZ VAKİTLERİ
23 Kasım 2017, Perşembe
  • İmsak
    05:51
  • Guneş
    07:35
  • Öğle
    12:46
  • İkindi
    15:19
  • Akşam
    17:35
  • Yatsı
    19:08
Diğer iller için Namaz Vakitleri »
Sayfa Başı