ANKARA HABERLERİ

Bugün ne yiyelim

Hürriyet Haber
07.10.2007 - 22:36Son Güncelleme :

YEREL HABERLER ANKARA

Hürriyet Haber

MÖNÜn Ispanaklı Pirinç Çorbası n Ev Usulü Pide n Kandil SimidiIspanaklı Pirinç Çor. (4-6 KİŞİLİK) MALZEMELER:1 bağ Ispanak, 1 adet Soğan 1 diş Sarımsak, 1/2 fincan Sıvıyağı, 1 fincan Pirinç1 fincan Süt, 6 su bardağı Su1 tutam MuskatTuz, KarabiberHAZIRLANIŞI:Tencereye sıvıyağı koyarak, soğanı ve sarımsağı soteliyoruz. Daha sonra içine doğradığımız ıspanakları atıp karıştırdıktan sonra suyunu ilave ediyoruz. Ardından karşımı el blendırı yardımıyla çekiyoruz. Pirinci, tuzu, karabiberi, muskatı ve sütü içine karıştırarak, kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra tabaklara alarak, servis ediyoruz.Ev Usulu Pide (4-6 KİŞİLİK) MALZEMELER:Hamuru İçin Malzemeler:3 su bardağı Un, 1/2 su bardağı Su, 20 gr Yaş maya1 yemek kaşığı Sıvıyağ1 yemek kaşığı Yoğurt1 tatlı kaşığı TuzHarcı İçin Malzemeler:300 gr Kuşbaşı Et, 1 adet Soğan, 1 adet Domates, 2 adet Yeşil biber, 1 demet Maydanoz, 1/2 fincan Sıvıyağ, 1 su bardağı Kaşar peyniri (rendelenmiş)1 tatlı kaşığı Pul biber1 tatlı kaşığı Kekik1 çay kaşığı Karabiber1 tatlı kaşığı Tuz HAZIRLANIŞI:Hamurunu hazırlamak için; unun ortasını açarak içine, ılık suda ezerek erittiğimiz mayayı, yağı, yoğurdu, tuzu ve suyu kattıktan sonra harmanlayarak, yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurun mayalanması için oda sıcaklığında 20-25 dakika kadar üzerini örterek dinlendiriyoruz. Harcını hazırlamak için; sıvıyağında ince doğranmış soğanı, kuşbaşı etle beraber kavuruyoruz. Daha sonra içine biberleri ve domatesi ilave ederek, karıştırıyoruz. Ardından tuz, karabiber, pul biber ve kekiği atarak, karıştırıyoruz. Dinlendirdiğimiz hamuru 4 veya 6 eşit parçaya ayırdıktan sonra merdane veya el yardımıyla pide büyüklüğüne getiriyoruz. Üzerine hazırladığımız harcı yaydıktan sonra ortasına kaşar peynirini ve maydanozu döşüyoruz. Daha sonra hamurun kenarlarını kıvırarak, 220 derecedeki fırında 15-20 dakika pişiriyoruz. Pideler piştikten sonra sıcak olarak servis ediyoruz. Kandil Simidi (4-6 KİŞİLİK) MALZEMELER:2 su bardağı Un, 1 yemek kaşığı Şeker, 3 çay kaşığı Tuz, 1 adet Yumurta 1 çay kaşığı Mahlep1 çay kaşığı Toz Maya10 yemek kaşığı Margarin1 yemek kaşığı Su HAZIRLANIŞI:Unun ortasını açarak içine, ılık suda ezerek erittiğimiz mayayı, yağı, yumurtayı, mahlebi, şekeri, tuzu ve suyu karıştırarak, yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurun mayalanması için oda sıcaklığında 20 dakika kadar üzerini örterek dinlendiriyoruz. Dinlenmiş hamuru ceviz büyüklüğünde toplar haline getirerek, kenara ayırıyoruz. Ayırdığımız hamuru silindir şeklinde yuvarlayarak açtıktan sonra hamurun iki ucunu birleştirip, simit şeklini veriyoruz. Simitlere renk verebilmek için; 2 su bardağı suya, 1 çay kaşığı unla 1 yemek kaşığı pekmezi karıştırıp, simitleri içine batırıyoruz. Ardından simitleri susama batırıyoruz. 10-15 dakika pişirmek üzere 180 derecedeki fırına veriyoruz. Piştikten sonra fırından çıkararak, servis ediyoruz.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Ankara haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Ankara haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Bugün ne yiyelim haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.



ANKARA NAMAZ VAKİTLERİ

14 Aralık 2017, Perşembe
  • İmsak
    06:08
  • Guneş
    07:55
  • Öğle
    12:54
  • İkindi
    15:18
  • Akşam
    17:32
  • Yatsı
    19:07
Sayfa Başı