ANKARA HABERLERİ

Bugün ne yiyelim

Ali Açıkgül
06.10.2007 - 20:26Son Güncelleme :

YEREL HABERLER ANKARA

Ali Açıkgül

MÖNÜn Zeytinyağlı dolma çeşitleri n Püreli tavuk n Kalbura bastıZeytinyağlı dolma çeşitleri (4 KİŞİLİK) MALZEMELER:1 su bardağı Pirinç, 6 adet Soğan, 1/2 su bardağı Zeytinyağı, 4 yemek kaşığı dolmalık Fıstık, 2 yemek kaşığı Kuşüzümü, 1/2 çay kaşığı Tarçın, 1 çay kaşığı Yenibahar, 1/3 demet Nane, 1/2 demet Dereotu, 1/2 demet Maydanoz, 1 çay bardağı sıcak Su, 1 tatlı kaşığı Şeker, 1 çay kaşığı Karabiber, 1 tatlı kaşığı Tuz HAZIRLANIŞI:Tencereye zeytinyağını koyup, içine dolmalık fıstıkları atarak, karıştırıyoruz. Daha sonra içine ince doğranmış soğanı atıp, pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Ardından pirinci ilave ederek, içine tuz, karabiber, şeker, tarçın, yenibahar ve kuşüzümünü atıp, karıştırıyoruz. Suyunu ilave edip, kaynattıktan sonra altını kısarak, 10 dakika daha pişiriyoruz. Piştikten sonra altını kapatarak, dinlendiriyoruz. Dinlendikten sonra içine ince kıyılmış nane, dereotu ve maydanozu karıştırarak dolma içini hazırlıyoruz. Hazırladığımız dolma içini isteğimize bağlı sebzelere doldurarak, pişiriyoruz. Püreli tavuk (4 KİŞİLİK) MALZEMELER:600 gr Tavuk göğüs2 diş Sarımsak, 1 adet Soğan, 1/2 paket Taze kekik, 8 adet Sivribiber, 2 adet Domates, 1 tatlı kaşığı Pul biber, 1/2 fincan Sıvıyağı, 6 tane Patates , 1 yemek kaşığı Tereyağı, 1 çay bardağı Süt, 2 yemek kaşığı Siyah zeytin (doğranmış)Tuz, KarabiberHAZIRLANIŞI:Tavuğu ince ince doğruyoruz. Teflon tavada sıvıyağı kızdırarak, içine ince doğranmış sarımsak, soğan ve tavuğu atıp, 1-2 dakika kadar soteliyoruz. Ardından taze kekik, pul biber, karabiber ve tuzunu atarak, tatlandırıyoruz. Başka bir yerde haşlanmış patatesleri ezdikten sonra içine tereyağı, süt, tuz ve karabiberi karıştırarak, püre haline getiriyoruz. Ardından pürenin içine doğranmış zeytini ilave ediyoruz. Daha sonra püreyi tabağa koyup, kenarlarına kızarttığımız domates ve biberleri diziyoruz. Üzerine sotelediğimiz tavuğu koyarak, servis ediyoruz. Kalbura bastı (6 KİŞİLİK) MALZEMELER:125 gr Margarin, 2 yemek kaşığı Yoğurt, 1 adet Yumurta, 1 paket Kabartma tozu , 1 paket Vanilya, 1 su bardağı Ceviz içi, 1 tatlı kaşığı Tarçın , 1/2 fincan Sıvıyağı, 1.5 su bardağı UnŞerbeti İçin Malzemeler : 1 su bardağı Şeker, 1.5 su bardağı Su , 1/2 adet LimonHAZIRLANIŞI:Unun içine vanilya ve kabartma tozunu koyarak karıştırıyoruz. Daha sonra ortasını açıp, margarini, sıvıyağı, yumurtayı ve yoğurdu koyup, yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, bu parçaları elimizle yaprak şeklinde açıp, içlerine ceviz içini ve tarçını koyup, hamuru rulo yapıp kapatıyoruz. Ardından üzerlerine şekil vermek için tel süzgece veya rendeye bastırıyoruz. Şekil verdikten sonra tepsiyi yağlayarak, hamurları diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 25-30 dakika pişiriyoruz. Başka bir yerde şekeri su ile kaynattıktan sonra kaynamaya yakın içine limon suyunu sıkarak, ocaktan alıyoruz. Kalbura bastıları fırından çıkarttıktan sonra önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerlerine dökerek, şerbeti çektiriyoruz. Son olarak soğutarak, servis ediyoruz.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Ankara haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Ankara haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Bugün ne yiyelim haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.



ANKARA NAMAZ VAKİTLERİ

01 Aralık 2017, Cuma
  • İmsak
    05:58
  • Guneş
    07:44
  • Öğle
    12:49
  • İkindi
    15:17
  • Akşam
    17:32
  • Yatsı
    19:06
Sayfa Başı