Gündem Haberleri

GÜNDEM

    Tarifleriyle iftar menüleri: Beşamel soslu tavuk, çilekli güllaç tarifi

    Hürriyet Haber
    14.06.2017 - 14:24 | Son Güncelleme:

    İftar menüleri Ramazan sofrası hazırlıklarında büyük kolaylık sağlıyor. Ramazan ayı boyunca Oruç ibadetini yerine getiren vatandaşlar İftar'da ne pişirsem sorusuna örnek iftar menüleriyle yanıt buluyor. İşte beşamel soslu tavuk, nohutlu tarhana çorbası, çilekli güllaç tarifinden oluşan iftar menüsü!

    Bugün ne pişirsem? sorusu birbirinden lezzetli ve pratik iftar sofraları hazırlamanızı kolaylaştıracak örnek menülerle kolayca yanıt buluyor. Sizler de dilerseniz örnek menülerden dilerseniz de Ramazan sayfamızdan tariflere bakarak kendi menünüzü oluşturabilirsiniz. Günün iftar menüsü: Beşamel soslu tavuk, nohutlu tarhana çorbası, çilekli güllaç tarifi!

    ÇİLEKLİ GÜLLAÇ TARİFİ

    Malzemeler

    4 adet güllaç yaprağı
    15 – 20 adet çilek
    1 yemek kaşığı toz şeker

    Şerbeti için Malzemeler

    1 litre süt
    150 gr. toz şeker
    5 yemek kaşığı gül suyu

    Üzeri için Malzemele

    Toz Antep Fıstığı
     
    Hazırlanışı

    Bir sos tenceresinde süt, şeker ve gül suyunu, şeker eriyene kadar ısıtın ve ılımaya bırakın. Güllaç yapraklarını parçalayarak bir tepsiye dizin ve üzerine ılıttığınız şerbeti döküp yumuşamaya bırakın. Çilekleri küp küp doğrayın, bir tavada üzerine bir yemek kaşığı şeker koyup şeker eriyene kadar karıştırın ve kenara alın. Kuplarınızın tabanına yumuşayan güllaç yapraklarından yerleştirin. Üzerine hazırladığını şekerli çileklerden koyun, onun da üzerine yeniden bir parça güllaç koyun ve son olarak toz antep fıstığı ile süsleyip soğuk servis edin.

    NOHUTLU TARHANA ÇORBASI

    5 yemek kaşığı tarhana
    2 su bardağı süt
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
    1 litre (5 su bardağı su)
    2 su bardağı nohut – Haşlanmış
    Tuz
    Karabiber

    Hazırlanışı

    Tarhanayı soğuk sütle derin bir kapta iyice karıştırın ve kenara alın.
    Derin bir tencerede tereyağını eritin, sıvı yağı ilave edin ve ısın.
    Ardından biber salçasını ekleyip iyice kavurun.
    Salçanın kokusu çıkınca sütte açtığınız tarhanayı ilave edin karıştırın.
    Ardından suyunu, nohutları, tuz ve karabiberi ilave edip ara ara karıştırarak 15- 20 dakika nohutlar iyice pişene kadar pişirin.

    BEŞAMEL SOSLU TAVUK

    Malzemeler

    Yarım kilo tavuk göğsü
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    1/2 çay kaşığı karabiber
    1/2 çay kaşığı tuz

    Beşamel sos için:

    2 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı tereyağı
    2 su bardağı soğuk süt
    100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
    1 çay kaşığı tuz
    1/2 çay kaşığı karabiber

    Hazırlanışı

    Kuşbaşı tavuk göğsünü, taze çekilmiş tane karabiber ve tuz ile harmanlayarak lezzetlendirin.Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Tavuk etlerini aralarda karıştırarak, yüksek ateşte soteleyin. Sotelenen tavukları ısıya dayanıklı fırın kabına aktarın. Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kavurun. Kavrulan una soğuk sütü azar azar ilave ederek topaklanmaması için sürekli karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.Tavukların üzerini beşamel sos ile kaplayın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Dilimledikten sonra, bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

     

    

    EN ÇOK OKUNANLAR

      Sayfa Başı