Gündem Haberleri

GÜNDEM

    Bugün ne pişirsem? İftar menülerinde bugün: Domates çorbası, limonlu şekerpare…

    Hürriyet Haber
    06.06.2017 - 11:50 | Son Güncelleme:

    İftar menüleri, akşam için hazırlık yapan vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor. ‘Bugün ne pişirsem?’ sorularınıza yanıt olabilecek tarifleri derlemeye devam ediyoruz. İster örnek iftar menüleriyle isterseniz de Ramazan sayfasında yer alanlar tariflerle siz de kendi menünüzü oluşturabilirsiniz. İşte, sütlü domates çorbası, kadınbudu köfte ve limonlu şekerpare tarifi!

    Bugün ne pişirsem? Soruları Ramazan ayının ikinci haftasında da sorulmaya devam ediyor. İftar sofraları için hazırlıklara erken saatlerden başlayan ev hanımları en lezzetli ve en pratik tariflerden oluşan iftar menülerini araştırıyor. Sizler de çorba, ana yemek, pilav, salata veya tatlı tariflerinden oluşan örnek iftar menüleriyle iftar sofralarınızı zaman kaybetmeden hazırlayabilirsiniz. Bugünün iftar menüsü: kremalı domates çorbası, kadınbudu köfte ve limonlu şekerpare!.

    LİMONLU ŞEKERPARE TARİFİ

    Malzemeler:

    • 125 gr bitkisel margarin
    (yumuşamış)
    • 1 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 yemek kaşığı pudraşekeri
    • 2 yemek kaşığı irmik
    • 2 su bardağı un
    • 1/2 adet limon suyu
    • 1 Türk kahve fincanı çekilmiş ceviz içi ayrıca 1 su bardağı bütün ceviz veya fındık içi

    Şurubu için;

    • 3 su bardağı tozşeker
    • 3 su bardağı sıcak su

    lLimonlu Şekerpare Yapılışı

    Öncelikle, oda sıcaklığında beklemiş yumuşak margarini derin bir kaba aktarın. (ya da sıvı haldeki bitkisel margarini kullanın) Üzerine pudraşekeri ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırın. Bir başka kapta un, irmik, çekilmiş ceviz içi ve kabartma tozunu karıştırıp yumurtaların üzerine ilave ederek iyice yoğurun. Elinize yapışmayan ve kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Sonra da hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Hamurların ortasına parmağınızla hafifçe bastırarak çukurlaştırın. Bu çukurlara ceviz veya fındık yerleştirin.

    Hamurların üzerine fırça yardımıyla yumurta akı sürün. Artık hazır olan şekerpare hamurlarını yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 200 dereceye ayarlanmış fırında, üzerleri iyice sararıncaya kadar 25 dakika kadar pişirin. Şekerpareler pişerken şerbet aşamasına geçin. Şerbet hazırlamak için su ve şekeri ocakta kaynatın. Kaynayan şerbete limon suyunu ilave edin. Ilık hale gelen şerbeti, fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine gezdirin. Tatlının şurubu iyice çekmesi için 15 dakika bekleyip çıkarın.


    SÜTLÜ DOMATES ÇORBASI

    Malzemeler:

    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 tepeleme yemek kaşığı un
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 5 adet domates
    • Yarım su bardağı süt
    • Tuz

    5 adet domatesin kabuklarını soyup rendeleyin. Tereyağı ve sıvıyağı çorba için seçtiğiniz tencerede eritin, un eklenerek kavurun. Domates salçası ve rendelenmiş domatesler ekleyin, kavurma işlemini sürdürün. 4 su bardağı su eklenerek çırpma işlemini sürdürün. Kaynayana kadar karıştırılarak, kaynadıktan sonra yaklaşık 15 dk. kısık ateşte pişirin. Servis yapmadan önce tencereye süt ilave ederek karıştırın. İsteğe göre üzerine kaşar peyniri rendesi ve karabiber serpin


    KADINBUDU KÖFTE

    Malzemeler

    •400gr.yağsız kıyma
    •1 baş soğan
    •1 yumurta
    •3 yemek kaşığı pirinç
    •1 bardak su
    •2 çay kaşığı tuz
    • Karabibe ve pulbiber
    • 2 çırpılmış yumurta
    • Ayçiçekyağı

    Hazırlanışı

    Önce pirinçleri 1 bardak su ile haşlayın. Soğumaya bırakın. Diğer tarafta kıymanın yarısını rendelediğiniz soğan ile kavurun ve soğumaya bırakın. Geniş bir kapta kalan kıymayı, kavrulmuş kıymayı, haşlanmış pirinci, yumurtanın 1 tanesini ve baharatlarını koyun ve yoğurun. Yarım saat buzdolabında bekletin. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparttıktan sonra avuç içinizde bastırarak yassı köfteler hazırlayın. Köfteleri sırasıyla; una ve çırpılmış yumurtaya buladıktan sonra kızgın yağda ters yüz ederek kızartın.

     

    

    EN ÇOK OKUNANLAR

      Sayfa Başı