Kar ne zaman yağacak? Yarın hava nasıl olacak?

Güncelleme Tarihi:

Kar ne zaman yağacak Yarın hava nasıl olacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2018 09:38

Yeni hafta öncesinde en çok araştırılan konulardan biri de hava durumu oldu. Pazartesi günü planlarını saatler öncesinden yapmak isteyen vatandaşlar, 'yarın hava nasıl olacak, kar ne zaman yağacak?' gibi sorulara yanıt arıyor. İşte 22 Ocak tarihi için hava durumu tahminleri!

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan hava durumu açıklamasına göre haftanın ilk günü en yüksek sıcaklık 10 derece olurken, en düşük sıcaklık 3 derece olması tahmin ediliyor. Bu hafta kar yağışı, yağmurla birlikte yağacağından ötürü, kalıcı bir kar beklenmiyor. Kurum tarafından yapılan 5 günlük sıcaklık değerleri…

İstanbul’da gökyüzü kapalı ve yağmurlu. Kar yağışı beklenmiyor. En yüksek sıcaklık 10 derece, en düşük sıcaklık 8 derece. Nem oranı Pazartesi günü yüksek: Yüzde 90-81 arası. Rüzgar saatte 40 km hızda esmesi tahmin ediliyor. Deniz ulaşımını kullanacak olanlar için kurumdan uyarı geldi: Aksamalar veya iptaller sabah saatlerinde yaşanabilir.

İSTANBUL'A KAR YAĞIŞI İÇİN TARİH VERİLDİ

İstanbul ve çevresinde cuma ve cumartesi günü sıcaklıklar yükselirken, yarı yıl tatilinin ilk haftası kenti kar bekliyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğüne bağlı 44'ü İstanbul'da olmak üzere Türkiye genelinde bin 750 otomatik yer gözlem istasyonu bulunuyor. Yüksek atmosfer gözlemi için de biri İstanbul'da Türkiye'nin 9 noktasında bulunan merkezlerden 12 saat arayla meteoroloji balonu uçurularak atmosferin her bir katmanından sıcaklık, nem, basınç, rüzgarın hızı ve yönüne ilişkin veriler alınıyor.

Çatalca'daki meteoroloji radarı ise anlık yağış bulutlarını takip ederek, 2-3 saat öncesinde yağışın cinsini ve miktarını tespit ederek şiddetli yağış uyarısı yapıyor.

İstanbul'daki hava durumuna ilişkin AA muhabirin soruların yanıtlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Birinci Bölge Müdürü Ahmet Kocaman, dün şu açıklamalarda bulundu.

Kocaman, rüzgarın hızının saatte 80 ve 100 kilometreye kadar çıkacağını dile getirdi.

Dünkü tahmin haritasının her zaman rastlanılan bir durum olmadığını belirten Kocaman, rüzgar, fırtına, şiddetli yağış, kar, karayel ve lodos fırtınasının bir arada görüleceğini, Türkiye'nin bütün hava olaylarını aynı anda yaşayacağını anlattı.

Kocaman, özellikle yurdun batı kesimleri, Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'nun batı kesimlerinde yarın sabah saatlerine kadar karayel, doğu kesimlerde ise lodos fırtınasının etkili olacağını vurgulayarak, vatandaşların soba zehirlenmelerine karşı tedbirli olmalarını, sobalarını söndürmeden uyumamaları gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli kar yağışlarının beklendiğini ifade eden Kocaman, Doğu Akdeniz'de ise şiddetli sağanak yağış görüldüğünü, Mersin, Adana, Hatay'ın kıyı kesimleri ve Kahramanmaraş civarındaki sel olabileceğini için yetkilileri ve vatandaşları uyarmak istediklerini vurguladı.

Rüzgarın dönmesiyle ani düşen sıcaklıkların gece 8 dereceye kadar ineceğini belirterek, "Yarından itibaren yağış kesiliyor. Cuma ve cumartesi günü özellikle İstanbul'da yağış olmayacak. Sıcaklıklar mevsim normallerine gelecek ve hatta bir kaç derece üzerinde seyredecek. Pazar gününe kadar İstanbul güzel bir hava geçirecek." dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!