Buğday demonstrasyonundan olumlu sonuç

Güncelleme Tarihi:

Buğday demonstrasyonundan olumlu sonuç
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 12:26

Buğday demonstrasyonundan olumlu sonuç

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Aziziye Köyü'nde deneme üretimi yapılan 3 ayrı ekmeklik buğday türünden olumlu sonuç alındı.

Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından Aziziye Köyü'nde çiftçi Murat Can'a ait 3 dönümlük tarlada deneme üretimi yapılan Gelibolu, Bereket ve Tekirdağ isimli buğday türlerinden olumlu sonuç alındı. Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından tescil ettirilen ve Burdur'da ilk kez denemesi yapılan ekmeklik buğday çeşitlerinden yüksek verim elde edileceği belirtildi. Üretici Murat Can'ın tarlasında gerçekleştirilen denemelerde üretim süresince yapılan işlemler, çeşitlerin morfolojik, tarımsal, patolojik ve kalite özellikleri konularında basın mensuplarına ve üreticilere bilgi verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Erol Koç, "Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde başlatılan Milli Tarım Projesi kapsamında ateşe su taşıyan karınca misali biz de ülkemizin geleceği için bir şeyler yapmak durumundayız. Burada teknik bilginin emekle, alın teriyle, özveriyle birleştiğini görüyoruz. Hepimiz köylü çocuğuyuz. Köyden geldik. Köy şartlarını iyi biliyoruz. Hep atadan, babadan gördüğümüz tarımsal işleri yapmaktayız. Önceki yıllarda dekarda 300-400 kilogram verim almaktaydık. Ama ne oldu? 500'e, 600'e çıktık artık bu bile bize yetmiyor. Dekarda 800, 1000 kilogramları telaffuz etmeye başladık. Askeriye Köyü'nde yaptığımız buğday denemesinde dekarda 800 kilo verim aldık. Burakbey arpa çeşidinden de 705 kilogram verim aldık. Tarım teşkilatı olarak gerekli teknik bilgiyi vermeye her zaman hazırız" dedi.

Demonstrasyondan sorumlu ziraat mühendisi Murat Yıldız, "Buradaki demonstrasyonda üçü de Trakya Tarımsal Araştırma Müdürlüğü'ne ait üstün verimli, verim potansiyeli çok yüksek Gelibolu, Tekirdağ ve Bereket isimli buğdayları denedik" diye konuştu.

Burdur Ziraat Odası Başkanı İbrahim Demir, şöyle dedi:

"Rakımı yüksek olan bir yerde deneme yapmışlar ki rakımı daha düşük yerlerde çok daha fazla verim vereceğini göstermiştir. Aziziye Köyü yeniliğe önem veren bir köy. Deneme ekimi yapılan buğday çeşitlerini inceledik. İl Müdürlüğümüzün yaptığı çalışma gerçekten takdire şayan."

Burdur Ziraat Odası Genel Sekreteri Gökhan Yeşilyurt da çiftçiye yeni çeşit buğdayların hayırlı olması temennisinde bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!