Buffon'u andırıyor

Güncelleme Tarihi:

Buffonu andırıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2016 18:24

O 13 sezondur kalede. Her geçen yıl performansı da yükselmekte, yediği gol de azalmakta… Bir anlamda Buffon'u andırmakta.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe ile sözleşmesinin ömür boyu olduğunu dile getiren Volkan Demirel, yaşıyla doğru orantılı artan performansıyla göz kamaştırıyor.

Geçtiğimiz sezon forma giydiği 32 karşılaşmada rakip forvetlere sadece 17 maçta 24 defa gol izni veren Volkan, futbol hayatının son dönemlerine girerken sarı-lacivertli taraftarlara güven vermeye devam ediyor.

Son dört sezondur gol yemediği maç sayısında düzenli bir artış görülen tecrübeli kaleci, bu sezon Wiel, Neustadter ve Skrtel takviyeli yeni defans hattıyla bu başarısını tekrarlamak istiyor.

Yaşı ilerledikçe artan performansıyla eşine az rastlanır bir performansa imza atan Volkan Demirel'in bu başarısına benzer istatistiklere sahip bir diğer isim ise Juventus ve İtalya Milli Takımı'nın efsane kalecisi Gianluigi Buffon. Milan'ın kalesini 17 yaşındaki Donnanurma'ya emanet ettiği geçtiğimiz sezonda 35 Serie A maçına çıkan 38 yaşındaki kaleci, bu maçların 21'inde kalesini gole kapamış ve tıpkı Volkan gibi kariyerinin en iyi sezonunu yaşamıştı.

Haberin Devamı

YAŞAYAN TARİH

2002-2003 sezonunda transfer olduğu Fenerbahçe formasını 14 yıldır başarıyla terleten tecrübeli kalecinin, bu süre zarfında takım arkadaşlığı yaptığı çok sayıda isim futbolu bırakıp teknik direktörlüğe adım attı. Ümit Özat, Sergei Rebrov, Roberto Carlos ve Yusuf Şimşek gibi teknik adamlarla aynı sahayı paylaşan Volkan Demirel, Alex, Hoijdonk, Ortega, Anelka, Van Persie gibi yıldızlarla da takım arkadaşlığı yaptı ve Fenerbahçe yakın tarihine damga vuran isimlerden biri olmayı başardı.

Fenerbahçe'nin 2010-2011 sezonunda kazandığı ve akıllarda 3 Temmuz şampiyonluğu olarak kalan lig zaferinde takımda yer alan Volkan, Miroslav Stoch ile birlikte o günden bu yana kadroda kalan tek isim oldu. Fenerbahçe'nin 3 Temmuz şampiyonluğunu yaşayan oyuncularından Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Mehmet Topuz geçtiğimiz günlerde sarı-lacivertli takımla yollarını ayırmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!