Büfesinin fazla bölümlerini yıktırdı

Güncelleme Tarihi:

Büfesinin fazla bölümlerini yıktırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2017 10:44

Büfesinin fazla bölümlerini yıktırdı

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde büfeci Orhan Güner, mahkemenin yıkım kararı verdiği büfesinin fazla bölümlerini belediye yıkım ekiplerini beklemeden kendi çağırdığı bir ustayla birlikte yıktı.

Kaş Kaymakamlığı ile İlçe Jandarma Komutanlığı arasındaki yolda bulunan ve yıkımı bir süredir sosyal medyada gündem oluşturan Orhan Güner'e ait büfenin fazla bölümleri yıkıldı. Büfe sahibi Orhan Güner, belediyenin açtığı davada mahkeme kararı uyarınca büfesinin 9 metrekare dışında kalan bölümlerini çağırdığı ustayla birlikte yıktı. Güner, belediye ekipleri yıkım için gelmeden işlemi gerçekleştirmiş oldu.

"MAHKEME BURAYI BANA VERDİ"

Orhan Güner, "28 yıldır burada büfecilik yapıyorum. Vergilerimi düzenli ödüyorum. 28 yılda 4 kez düzenli vergi ödeyen vergi mükellefi olarak bana ödül verdiler. Kaymakamlık, Kaş Belediyesi'ne bir yazı yazarak büfemin burada tehlike arz ettiğini belirterek, kaldırılmasını istedi. Belediye beni mahkemeye verdi. Bölge İdare Mahkemesi lehime karar aldı. Belediye bu kez büfenin bulunduğu 9 metrekarenin dışında kalan yerler için mahkemeye başvurdu. Mahkeme yıkım kararı aldı. Bir üst mahkemeye başvurdum. Üst mahkeme kararı beklenmeden ekipler yıkıma geldi. Ben de tartışmanın uzamaması için 9 metrekarenin dışında kalan bölümleri kendim yıkıyorum. Ama 9 metrekare yerimden çıkmayacağım. Mahkeme burayı bana verdi. Kararın siyasi olduğuna inanmıyorum. Ancak benim üstüme işyeri açan arkadaşların daha çok kazanması için bu yıkım kararı aldırıldı. Mahkemeye gidildi" dedi.

"MAHKEME KARARINI UYGULUYORUZ"

Belediye Başkanı Halil Kocaer de "Arkadaşımız yıllardır orada ticaret yapıyor. Kaldırımın üstünde büfesi var. Kaymakamlığın bu büfenin kaldırılması yazısı üzerine mahkemeye başvurduk. Yaya trafiğini aksatıyordu. Mahkeme 9 metrekarenin kalmasına diğer bölümlerin yıkılmasına karar verdi. Mahkeme kararını uyguluyoruz. Ayrıca Bölge İdare Mahkemesi de yıkım kararını onadı. Arkadaşımıza karşı bir durum yok. Kararı mahkeme aldı. Ayrıca fazla bölümleri bizi uğraştırmadan kendisi yıkıyor. Kendisine de teşekkür ederiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!