Buenos Aires'te nerede, ne yenir?

Buenos Aires, Latin Amerika şehri olmasına rağmen, Paris tarzı binaları, geniş caddeleri, İspanyolca konuşan insanlarıyla daha çok Avrupa şehri gibi. Buenos Aires'in yemekleri ise harika... Et restoranlarından leziz tatlılara kadar her şeyi tattım. Sonuç: Buenos Aires tam bir lezzet cenneti...

Haberin Devamı

Buenos Aires'te karşınıza en çok çıkacak olan restoranlar 'steak' yani et restoranları. Ülkenin dağlarında özgürce otlayan dana ve koyunları sebebiyle etlerinin lezzeti dünyaya yayılmış Arjantin’in...  Doğal olarak yeme içme serüvenime lezzetli steakler ile başladım. Konakladığım Park Hyatt otelinin restoranı 'Duhau Restaurante & Vinoteca', Arjantin’e özgü farklı kesim teknikleriyle ön plana çıkıyor. Et tadım mönüsü iki kişilik ve inanılmaz lezzetli... Ojo de Bife, Vacio, Lomo, Bife de Chorizo ve Entrana kesimlerinden en beğendiğim Japonların 'kobesi'ne benzer teknikle elde edilen 'Vacio' oldu. 

Buenos Aires'in en iyi fırsat otelleri hangileri?


Buenos Aireste nerede, ne yenir
La Boca- La Vieja Restoran

Diğer steak deneyimim ise Buenos Aires’in gastronomi yönünden öne çıkan semti Palermo’da Arjantinli bir arkadaşımın önerisiyle gittiğim 'Calden’de oldu. Burada Entrana (165 Pezo) ve Ojo de Bife (215 Pezo) tattım. Aklınızda bulunsun etin yanında bir şey getirmedikleri için yan ürünleri ekstra istemeniz gerekiyor. Ama etlerin porsiyonu çok büyük. Çok da fazla şey istemeyin derim. Calden’in steakleri çok başarılıydı.

Antikacıları ve sokakta yapılan tango gösterileriyle meşhur olan San Telmo Bölgesi'ndeki 'El Desivel’den yayılan kokuları duymamanıza imkan yok. Burası da oldukça başarılı bir steakhouse. Pazar günleri kurulan Buenos Aires’in en meşhur pazarını dolaşırken acıkırsanız mutlaka buraya uğrayın. Chorizoları nefis...

Buenos Aireste nerede, ne yenir
Dana etli Empenada

HARİKA PİZZALAR
Burada en şaşırdığım şey ise harika pizzaların yapıldığı oldu. Yoğun İtalyan kökenli nüfusu sebebiyle her yerde karşınıza pizzacı çıkıyor. Pizzaları kalın hamurlu ve çok az domates sosu sürerek pişiriyorlar. Şehrin en sevilen pizza salonlarından biri olan 'Pizza Güerrin' hareketli ve her zaman yoğun. Spesiyallerinden olan 'Especial De La Casa'; domates, jambon, mozarella ve yeşil zeytinli (170 Pezo).

Buenos Aireste nerede, ne yenir
Pizza Güerrin

Haberin Devamı

GÜNEY AMERİKA'DA ÇİĞ BÖREK KEYFİ

Güney Amerika’nın çiğ böreği olan Empanadayı da (48 Pezo) burada deneyebilirsiniz. Dana, kuzu, tavuk etli çeşitleri olduğu gibi ıspanaklı ve peynirli olanları da var. Palermo Bölgesi'nde mutlaka denemeniz gereken bir diğer lezzet ise 'Burger Joint’in nefis hamburgerleri. Arjantin etlerinden yapılan nefis burgerler birbirinden farklı soslarla servis ediliyor. Jamaikan usulü burger (70 Pezo) çok başarılıydı. Bu arada mekânın ilginç dekoru da çok ilginizi çekecek.

Buenos Aireste nerede, ne yenir
Buenos Aires'in en eski kafesi 'Cafe Tortoni'

Haberin Devamı

ET MUTFAĞINA ALTERNATİF: PERU VE JAPON LEZZETLERİ BİR ARADA!

Her gün et yemekten sıkılırsanız farklı mutfakları deneyebilirsiniz. Son yılların popüler mutfağı Peru’nun Japon mutfağıyla füzyon yapıldığı bir mönüye sahip olan Osaka’da bir akşam yedim. Porto Madero ve Palermo’da birer şubesi olan restoran fine dininge kayan bir tarza sahip. Peru ve Japon lezzetlerinin harmanlanmasını çok beğendim. Özellikle ceviche ve traditos tadım tabakları çok başarılı.

Arjantin’e özgü tatlardan biri de Dulce de Leche! Bir çeşit sütlü karamel ve çok lezzetli. Hemen hemen her yerde karşınıza çıkıyor. Kavanozlarda satılanları da var, pasta ve kurabiyelerin içinde kullanılanları da... Dönmeden önce bir markete girip kavanozlarda (50 pezo civarında) satılanlarından alın ve bavulunuza atın.

Buenos Aireste nerede, ne yenirJapon ve Peru füzyon mutfağı olan Osaka'nin somon tartarlı Crispy Rice'i bölgenin en meşhur lezzetlerinden

Haberin Devamı

TATLI VE DONDURMA SEVENLERE
Alfajores de yine Arjantin’e özgü bir tatlı. İçi kremalı, dışı da sade ya da çikolata kaplı bisküvi kurabiyeli. Alfajores’e de her yerde rastlıyorsunuz. Confeteria La Expocision, Buenos Aires’in Nişantaşı'sı... Recoleta Bölgesi'nde yer alan nostaljik bir pastane. Burada alfajores ve diğer Arjantin tatlılarından deneyebilirsiniz. Dondurma zinciri 'Freddo'da her yerde karşınıza çıkacak ve gerçekten çok başarılılar. Dulce De Leche’li dondurmayı deneyin. Buenos Aires’in en eski kafesi olan Tortoni’de (1858’de açılmış) mutlaka kahve içmelisiniz.

Buenos Aireste nerede, ne yenir
San Telmo Bölgesi'nde her köşe başında pamuk şeker, şekerli fıstık gibi sokak lezzetlerini bulabilirsiniz

Haberin Devamı

BUENOS AİRES'İN GİZLİ BARLARI

Burada gece hayatından daha popüler olan şey 'speakeasy' yani gizli kokteyl barları. Geçmişte alkol yasakları sebebiyle ortaya çıkan bir kavram olan gizli barlar şu an şehirdeki en çok tercih edilen mekânlar. Dışarıdan bir sushi restoranı olarak görülen Nicky Harrison adlı mekânın arka tarafında gizli bir bara sahip. Size eşlik eden hostes, sushi bölümünü geçtikten sonra sizi bir odaya alarak, barın hikâyesini anlatıyor. Nostaljik atmosferiyle etkileyen barın Pisco Sour ile yapılan ve fincanda servis edilen kokteyli 'Pisco Brulee' (160 Pezo) gibi çok ilginç kokteylleri de bulunuyor.

Gürhan Kara, seyahatleriyle ilgili yazılarını ve fotoğraflarını 'www.tadindaseyahat.com' blog adresinden paylaşıyor.

Yazarın Tüm Yazıları