Bucak'ta 650 bisiklet dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Bucakta 650 bisiklet dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 09:52

Bucak'ta 650 bisiklet dağıtıldı

Haberin Devamı

 

Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BURDUR'un Bucak İlçesi'nde 650 bisiklet dağıtıldı.

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında kapalı pazar yerinde düzenlenen bisiklet dağıtımına Vali Şerif Yılmaz, Kaymakam ve Belediye Başkan vekili İsmail Bayata, belde belediye başkanları, kamu kurumlarının temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sevinç Sütlü, "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Haraketli Hayat Programı projesi kapsamında Burdur genelinde 3 bine yakın bisiklet dağıttık. Eskiden Sağlık Bakanlığı'nın bisiklet gibi ulaşım aracına para harcaması hayal bile edilemezdi. Koruyucu hekimliğimiz kapsamında hareketli hayata teşvik amacı ile hareket etmeyi öğrenmek zorundayız. Hareket etmeyi öğrenmezsek ileriki yıllarda başlıca hastalıklara yenik düşebiliriz" dedi.

Vali Şerif Yılmaz, "Bu proje ilimizde 3 yıldır sürdürülüyor. Bugün de Bucak'ta başarılı bir şekilde bisiklet dağıtımını gerçekleştirdik. Başta özellikle bisiklet yolu yapan belediyelerimize verilmek üzere, okullarımıza ve il merkezine uzak, ekonomik durumu düşük olan anaokullarımıza öncelik vermeye gayret ettik. Belediyelere ve kurumlara da bisiklet veriyoruz. Buradaki amacımız da kurumlar arasında evrak akışının sağlanmasında araç ile değil bisikletle yapılarak hem daha seri hem daha ekonomik bir şekilde iletişimin sağlanması. Aynı zamanda insanlarımızın sağlıklı yaşaması için hareketli yaşamın tercih edilmesi ve okullarımızdaki öğrencilerimizin de küçük yaştan sağlıklı yaşama hazırlanması amaçlanıyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından bisikletler dağıtıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!