Bucaklı öğrenciler TÜBİTAK projesine katılacak

Güncelleme Tarihi:

Bucaklı öğrenciler TÜBİTAK projesine katılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2018 10:04

Bucaklı öğrenciler TÜBİTAK projesine katılacak

Haberin Devamı

 

Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BUCAK Adem Tolunay Fen Lisesi öğrencileri 'Endüstri için Eğitim 4.0 TÜBİTAK 4004 Projesi'ne katılmaya hak kazandı.

Bursa Tofaş Fen Lisesi'nin 'Endüstri için Eğitim 4.0 TÜBİTAK 4004 Projesi'ne Bucak Adem Tolunay Fen Lisesi 9'uncu sınıf öğrencilerinden Yusuf Emir Altınkaynak ve Mehmet Oğuz gitmeye hak kazandı. Türkiye'de 80 öğrencinin yararlanacağı bu eğitimde robotik, simülasyon, nesnelerin interneti, yapay zeka konularında öğrencilerin 21'inci yüzyıla hazırlanması hedefleniyor. Türkiye'de bir ilk olarak Fen Lisesi ile bir fabrikanın ortak amaçla yapacağı bu çalışmanın birçok kuruluşa ve öğrencilere örnek olması bekleniyor.

Adem Tolunay Fen Lisesi Müdürü Nermin Uluışık, teknolojiye uygun olarak öğrencilerin bu tür çalışmalara katılımlarının kendisini çok mutlu ettiğini belirtti.

Müdür Yardımcısı Hulisi Artukoğlu, küçük dokunuşlarla öğrencileri bu tür faaliyetlere yönlendirmenin daha küçük yaşlarda bilimsel farkındalık meydana getirdiğini ve daha 15- 18 yaşlarında bilimsel faaliyetlerde bulunmanın milli sanayi için bir kazanç olabileceğini vurguladı.

Fizik öğretmeni Türkay Hayta da öğrencilerin mesleki hayatlarında bu tür eğitimlerin bir kariyer basamağı oluşturacağını ve yaşam başarısı getireceğini aktardı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!