Bucak'a yeni içme suyu

Güncelleme Tarihi:

Bucaka yeni içme suyu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2018 16:47

Bucak'a yeni içme suyu

Haberin Devamı

 

Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BUCAK ilçesinin içme suyuna takviye amacıyla açılan yeni su kuyusu hizmete alındı.
Bucak'a bağlı Dereköy'deki İncirahan mevkisinde yaklaşık 90 metre derinlikten saniyede 5 litre su çıkarılan içme suyu kuyusu kurban kesilerek açıldı. Kentin içme suyuna takviye amacıyla verilen suyun açılışı dolayısıyla düzenlenen törene Bucak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Yalçın Sezgin, Ak Parti İlçe Başkanı Adem Şengül, İl Genel Meclisi ve belediye meclis üyeleri katıldı.  
Yalçın Sezgin, "Bucak'ta kışın saniyede 140- 150 litre, yazın ise 170- 180 litre su ihtiyacı vardı. Son yıllarda sondajlarda önemli çekilmeler oldu. Şu anda 180 litre su ihtiyacını takviyeler haricinde 140 litrelere düşmüştü. DSİ ile yapılan protokolle başlanılan süreçte şu aşamada DSİ tarafından yapılan dört sondaj ile saniyede yaklaşık 21- 22 litre su çıkmaya başladı. Belediyemiz tarafından mart ayından bu tarafa yapılan sondajlarla da 14- 15 litre su ile birlikte eksiğimiz olan 40 litre suyu takviye etmiş bulunuyoruz. İçme suyu açısından önümüzdeki yıllarda çok ciddi bir sıkıntı olmayacak. Fakat DSİ tarafından master planı içerisinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmaların devam etmesi gerekiyor ki ileriki yıllarda yeni su kaynaklarına ihtiyaç var" dedi.
Yalçın Sezgin, ilçeye bağlı bazı köylerde yer üstü ve altı içme suyu olmadığı için ciddi boyutta içme suyu sıkıntısının çekildiğini de belirterek, şöyle dedi:
"Köylerimizde içme suyunda ciddi anlamda sıkıntılarımız vardır. Çünkü yeraltı kaynakları itibariyle bazı köylerimizde su yok. Bunu başka köylerden almamız gerekiyor. Başka köylerdeki vatandaşlarımız bizlere destek olması gerekiyor. Allah'ın verdiği nimet yeraltındaki su. Bu suyu yeraltından çıkarıp tüm canlıların istifade etmelerine sunmak gerekiyor. Ben özellikle bu konuda köylerimizden destek bekliyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!