Buca'da ilk hasat heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Bucada ilk hasat heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2017 11:13

Buca'da ilk hasat heyecanı

Haberin Devamı

İZMİR'in Buca ilçesinin kaybolan değeri üzüm bağlarını yeniden kentle buluşturan, Buca Belediyesi Üzüm Bağı projesinde ilk hasat heyecanı yaşanıyor. İki yıl önce 14 bin metrekarelik alanda oluşturulan üzüm bağının ilk hasadı 10 Eylül'de düzenlenecek bağ bozumu şenliği ile kutlanacak.

İki yıl önce dikilen fidanlardan alınacak 1.5 tonluk ilk ürünün hasadının yapılacağı şenlik 10 Eylül Pazar günü saat 17.00'de düzenlenecek kortejle başlayacak. Yöresel ürün stantlarının da yer alacağı şenlikte bağ bozumu gelenekleri de canlandırılacak. İlk ürünlerinin tadımlarının da yapılacağı şenlik Buca Belediyesi Roman Bandosu'nun müzikleriyle renklenecek.

Üzümü yeniden topraklarıyla buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, "Tarım, toprak böyle mucizevi bir şey. Atıl duran topraklar böyle dokunuşlarla bugüne geliyor. Buca'nın sembolü olan üzümleri şimdi boyumuzda görmek, hasat etmek, sofralarda üzüm yemek tarif edilecek bir duygu değil" dedi. Atıl durumdaki arazileri değerlendirirken, yerelde kalkınmaya da katkı koyduklarının altını çizen Başkan Piriştina, üzüm bağının içinde yapılan Bağevi'nin inşasının tamamlandığı da belirterek, "Öğrencilere tarım eğitimi verilebilecek, restoranı bulunan, sıkımların yapılacağı alanımızı da hazırladık" diye konuştu.

Üzüm bağı ve Bağevi'nden oluşan tesisin 10 binlerce insanı ağırlamasını hedeflediklerini belirten Başkan Piriştina, "Belediyelerin bu tip işler yapması çok önemli. Zaten ürün destekleri, arazi yollarına yapılan destek var. Ama sizin de cezbedici tesisleriniz olur ve buraya insanları getirmeyi başarırsanız, tarıma olan merak, saygı da artıyor" dedi.

PİRİŞTİNA'DAN ŞENLİĞE DAVET

Uzun yıllar önce yapılan bağ bozumu şenliklerinin hasadı toplama heyecanının yanı sıra bütün bir yılın yorgunluğunu atmak, eğlenmek hatta sosyalleşmek gibi anlamları da olduğunu vurgulayan Başkan Piriştina, 10 Eylül'de yapılacak bağ bozumu şenliği ile bu gelenekleri yeniden canlandırmayı amaçladıklarını vurgulayarak, tüm Bucalıları şenliğe katılarak, bu heyecanı paylaşmaya davet etti.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!