Buca'da hurda araçlar toplanıyor

Güncelleme Tarihi:

Bucada hurda araçlar toplanıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2016 11:59

Buca'da hurda araçlar toplanıyor

Haberin Devamı

İZMİR'in Buca İlçesi'nde, vatandaşlardan ve muhtarlardan gelen talep üzerine harekete geçen zabıta ekipleri, görüntü ve çevre kirliliği yaratan terkedilmiş ve hurda araçları kent genelinde toplamaya başladı. İlk etapta Seyhan Mahallesi'nde yapılan çalışmalar ilçenin tüm mahallelerinde gerçekleştirilecek.
Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan ve muhtarlardan gelen yoğun talep üzerine çevre ve görüntü kirliliği yaratan hurda ve terk edilmiş araçları topluyor. İlçe geneline dağılmış durumda plakasız, hurda veya terkedilmiş araçları tespit eden zabıta ekipleri, çekici ve dozerlerle bunları toplayıp tutanak altına alınarak, Buca Belediyesi Kaynaklar Şantiyesi'nde muhafaza altına aldı.
Araç sahipleri araçlarını geri almak istemesi halinde Kabahatler Kanununun 41/6 maddesi gereğince 526 TL cezai işlem bedelini ödedikten sonra teslim alabilecek. Çalışmalar neticesinde, hurda araçlardan kaynaklanan görüntü kirliliğinin ve çevre kirliliğinin önüne geçilmiş olacak.
Mahalle muhtarlıklarından ve vatandaşlardan gelen ihbar ve talepler üzerine bu çalışmalara başladıklarını belirten Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, terkedilmiş vaziyette bulunan araçların çevre kirliliğinin yanı sıra içinde toplumsal ahlaka aykırı davranışlar sergilenmesini engellemeyi de hedeflediklerini belirtti.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!