Buca'da hastalar daha rahat MR çektirecek

Güncelleme Tarihi:

Bucada hastalar daha rahat MR çektirecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2017 11:33

Buca'da hastalar daha rahat MR çektirecek

Haberin Devamı

İZMİR'deki Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi MR (Manyetik Rezonans) Merkezi yeni yerinde ve yenilenen şekliyle hizmet veriyor.

MR cihazlarının şekil itibari ile dar, kapalı ve çok gürültülü olması nedeniyle hastaların duyduğu rahatsızlığı ortadan kaldırmayı hedefleyen Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi, MR Merkezi'nde hastalar için daha ferah ve rahat bir ortam yaratmayı amaçladı. Yeni yerine taşınan MR Merkezi'nin tavanına gökyüzü manzaralı gergi tavan uygulaması yapılarak hastaların kendilerini gökyüzünün mavisi altındaymış gibi hissetmeleri sağlandı. Kulaklık ile dinletilen müzik eşliğinde de makineden gelen seslerin rahatsız edici etkisi ortadan kaldırıldı.

Hastalardan Derya Oğuztürk, "MR çekimi için geldiğimde yeni merkezi görünce şaşırdım. Eski sistem MR çekimi ile kıyaslanamaz bile. Müzik eşliğinde ve tavandaki gökyüzü maviliğinde MR çektirmek çok güzel. MR çekimi esnasında bazı olumsuz düşüncelere dalabilecekken müzik ve manzara sizi alıp başka diyarlara götürebiliyor. Yeni MR merkezini hayata geçiren herkese çok teşekkür ediyorum, çok güzel bir uygulama olmuş" dedi.

MR Merkezi'nde çalışan Ömer Tokur ise "Müzik ve görsellik birleşince hasta memnuniyetimiz oldukça arttı. Hem müzik, hem de tavan manzarası kapalı alan korkusu olan hastalarımız için oldukça yerinde bir uygulama oldu. Böylece stresleri azalıp moralleri de yükselen hastalarımız daha rahat MR çektirebiliyorlar" diye konuştu.

Hastane Yöneticisi Op. Dr. Hilmi Güngör ise "Buca gibi İzmir'in en kalabalık ilçesi ve çevresine hizmet veren hastanemiz MR çekimleri açısından oldukça yoğun bir hasta potansiyeline sahip ve gece boyu çekimlerimiz devam etmektedir. MR Merkezimizi poliklinik hastalarımızın daha kolay ulaşabilecekleri bir yere taşıma kararı aldık ve şimdi ki yerinde tekrardan inşa ettik. Hem müzik hem de gökyüzü manzarası uygulamamızı hayata geçirdik.  Güzel geri bildirimler alıyoruz. Hastalarımızın mutluluğu, bizim mutluluğumuzdur" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!