Buca Yeni Kültür Merkezi İçin Gün Sayıyor

Güncelleme Tarihi:

Buca Yeni Kültür Merkezi İçin Gün Sayıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2015 13:51

FİLM FESTİVALİ’NDE İLK KONSERİ KEREM GÖRSEV TRİO VERECEK.

Buca’yı yılın 365 günü sanatla buluşturacak olan Buca Kültür ve Sanat Merkezi, 18 Kasım’da kapılarını açıyor.
Buca’nın tarihi mekanlarından eski Belediye Binası’nda yapılan düzenleme ile kente kazandırılan Kültür Merkezi ilk ev sahipliğini, 16’ncı Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nin açılış töreninde yapacak. Buca’nın en önemli eksiklerinden birinin bu merkezle kısmen giderilmiş olacağını belirten Belediye Başkanı Levent Piriştina, “365 gün sanatın her dalı bu merkezde Bucalı sanatseverlerle buluşacak. Bu kültür merkezi Buca’ya çok yakışacak” dedi. Sanatın kalbinin atacağı Buca Kültür Ve Sanat Merkezi’nin açılış gecesinin ilk konukları, Film Festivali’nin onur konuğu ünlü yönetmen Tunç Başaran, Jüri üyeleri Serdar Akar, Vildan Atasever ve Yiğit Özşenel olurken, ilk konserini de Kerem Görsev Trio verecek.
Buca’nın tarihi köşklerinden biri olan ve uzun yıllar Belediye Binası olarak hizmet veren Hacı Davut Fargoh Malikanesi, çevre düzenlemelerinin ardından, yepyeni kimliğiyle 18 Kasım’da kapılarını açmaya hazırlanıyor. Tarihi bina, 18 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan görkemli açılış töreni ile kapılarını bu kez kentin kültürel yaşamına katkı koymak üzere açacak.
Tarihi dokusuyla dikkat çeken merkezin açılışı, 18 Kasım Çarşamba günü 16’ncı Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali açılış töreni ile yapılacak. Festivalin açılış töreni, ünlü yönetmen Tunç Başaran, Festival Jürisi Başkanı-yönetmen Serdar Akar ile jüri üyeleri oyuncu Vildan Atasever ve Yiğit Özşenel’in katılımıyla renklenecek. Açılış gecesinde dünyaca ünlü caz sanatçısı Kerem Görsev de gurubuyla birlikte konser verecek. Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nin görkemli açılış töreni kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Karma Sergisi’nin de açılışı yapılacak.
365 GÜN SANAT
Buca’yı 365 gün sanatla buluşturacak Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi tarihi binanın yanı sıra bahçesinde bulunan restoran ve kafe ile de hizmet verecek. Merkezde, her ay edebiyat söyleşileri, mini konserler, sergiler ve dinletiler gerçekleştirilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!