Buca Belediyesi’nden su tasarrufu çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Buca Belediyesi’nden su tasarrufu çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2018 10:56

Buca Belediyesi’nden su tasarrufu çağrısı

Haberin Devamı

BUCA Belediyesi tarafından 22 Mart Dünya Su Günü’nde Bucalı öğrencilerle birlikte su kaynaklarının önemine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, su tasarrufu çağrısı yapıldı. Belediye hizmet binasının tüm musluklarına su tasarrufu aparatı takılırken, Bucalı öğrenciler de legolarla su israfının önüne geçmenin yollarını anlattı.

Buca Belediyesi, Dünya Su Günü’nde su kaynaklarının korunması ve bilinçli kullanılmasının önemine dikkat çekmek için Bucalı öğrencilerle bir araya geldi. Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Işık’ı makamında ziyaret eden Atatürk Ortaokulu, Ufuk Ortaokulu, Saadet Emir Ortaokulu, Cengiz Sani İlkokulu ve Dokuz Eylül Üniversitesi Özel 75. Yıl İlkokulu öğrencileri su kaynaklarının önemine ilişkin küçük bir sunum yaparak, tasarruf çağrısında bulundu.

LEGOLARLA SUYUN ÖNEMİNİ ANLATTILAR

Başkan Yardımcısı Murat Işık’a yapılan sunum kapsamında, Dokuz Eylül Üniversitesi Özel 75. Yıl İlkokulu öğrencilerince kurulan Lets Go Proje Ekibi, legolardan yaptıkları maket üzerinden su tasarrufuna ilişkin bildiklerini anlattı. Daha önce de Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'yı makamında ziyaret eden Lets Go Proje Ekibi, 'sensörlü musluk kullanma, su tasarrufu aparatı ile israfın önüne geçme, elleri yıkarken suyu açık bırakmama' uyarılarında bulundu.

BELEDİYE MUSLUKLARINA SU TASARRUF APARATI

Daha sonra Buca Belediyesi’ne gelen tüm çocuklar bir araya gelerek, su kaynaklarının boşa harcanmaması için tasarruflu ürünlerin önemine dikkat çekmek amacıyla Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Hakan Gündüz ile birlikte belediyenin tüm musluklarına su tasarruf aparatı taktı. Gündüz, çocuklara duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederken, "Musluklarımıza su tasarruf aparatı takarak israfın önüne geçmeye çalışıyoruz. Su kaynaklarımızın sınırlı olduğunu ve boşa harcamamamız gerektiğini çocuklarımıza aşılamak istiyoruz" dedi.

Etkinlik kapsamında Bucalı çocuklar, 'Kaynaklar sınırlı her damlası değerli' diyerek, tüm belediye binasını dolaşıp, tek tek broşür dağıttı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!