Buca Belediyesi Gösteri Sanatları Merkezi'nin temeli atılıyor

Güncelleme Tarihi:

Buca Belediyesi Gösteri Sanatları Merkezinin temeli atılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2018 11:14

Buca Belediyesi Gösteri Sanatları Merkezi'nin temeli atılıyor

Haberin Devamı

BUCA Belediyesi Gösteri Sanatları Merkezi'ni projelendiren Buca Belediyesi, temelini 14 Nisan Cumartesi günü atacak. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, kentin nitelikli salon ihtiyacını en üst düzeyde karşılayacak 600 koltuk kapasiteli sanat merkezinin temelini atma törenine tüm İzmirlileri davet etti.

Buca Belediyesi Gösteri Sanatları Merkezi, geçen Nisan ayında temeli atılan ve Buca'nın yeni kent merkezi olması planlanan Buca Alışveriş ve Yaşam Kompleksi 'Buca Çarşı'nın hemen yanında inşa edilecek. Buca pazaryerinin kurulduğu Özmen Caddesi üzerinde yükselecek olan Merkez, gösterişli mimarisiyle dikkat çekecek. Sanat merkezi 600 koltuk kapasiteli olarak hizmet verecek.

2019 OCAK'TA AÇILACAK

Temel atma töreni öncesi Merkezin inşa edileceği alanda incelemelerde bulunan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca'nın prestij projeleri arasında yer alan, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nden sonra İzmir'in en donanımlı sanat merkezi olacağı belirtilen Gösteri Sanatları Merkezi'nin temel atma törenine tüm sanat dostlarını ve İzmirlileri davet edip, coşkuya ortak olmaya çağırdı. "Artık sanatın kalbi Buca'da atacak" diyen Başkan Piriştina, "Gösteri Sanatları Merkezi ve hemen yanında inşa edilen Buca Çarşı projesi tamamlandığında Buca için yeni kent merkezini yaratmış olacağız. Buca'ya çok yakışacak projelerimizi en geç 2019'un Ocak ayında açacağız" dedi.

Buca'nın prestij projeleri arasında yer alan Merkez, toplamda 7 bin 849 metrekarelik bir alanda ikisi bodrum katında olmak üzere üç katlı olarak inşa edilecek. Akustiğinden teknolojik donanımına kadar tüm detaylarında uzman görüşleriyle projelendirilen Merkez, 600 koltuk kapasiteli gösteri salonu, 110 ve 383 metrekarelik iki fuaye alanı, 2 adet sanatçı odası, amfi, servis odaları, simultane ve ses ışık odası, büfe, vestiyer, bilet satış ofisi, kat ofisi, kulis ve kütüphane bölümlerini de içeriyor. Merkez 150 araçlık iki katlı yeraltı otoparkı, estetik, tasarım, işlevsellikte son noktayı yansıtacak genel çevre düzenlemesi ile dikkat çekecek.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!