Bu zeminde bu kadar

BU kadar kötü zeminde futbol seyretmek de oynamak da zor. Atatürk Stadı’nın zemini futbolcuları rakiplerinden daha çok zorladı.

Haberin Devamı

Zemin ne pas yapmak isteyen Galatasaray’a izin verdi ne de çabuk kontra yapmak isteyen Bucaspor’a. İki tarafı da tuş eden zemin maçın asıl galibi oldu. Maça gelirsek, Galatasaray adına 4 sıkıntı vardı.
G.Saray’ın 4 sıkıntısı
 Bülent Uygun’un Galatasaray defansına yaptırdığı baskı sonucu sarı kırmızılılar oyuna geriden başlayamadı.
 Baskıyı yiyen Galatasaraylı orta alan oyuncuları oyunun hakimi de olamadı.
 Bucaspor’un kendi alanına çabuk dönmesi ve iyi alan kapatması Misimovic ve Baros’u etkisiz yaptı.
 Orta alandaki boş topların çoğuna Bucaspor’un sahip olması.

Uygun iyi çözmüş

MAÇ ile ilgili en dikkat çekici nokta Bülent Uygun’un G.Saray’ı iyi çözmüş ve yerinde önlemler almış olmasıydı. Önlem alamadığı Ayhan’dı. Zaten bu önlemlerin sonucu maç pozisyonsuz ve zevksiz geçti. Bunun devamında haftalardır G.Saray’ın en beğenilen oyuncularının Ayhan-Mustafa ve Servet-Lucas dörtlüsü olduğunu söylersek olay daha net anlaşılır. Çünkü bu göbekteki oyuncular o kadar çok ve rahat rakiple karşı karşıya kalıyorlar ki, mücadeleleri ile öne çıkıyorlar.
G.Saray kağıt üzerinde hücumcu bir takım gözükse de aslında defansı ve orta sahası ile daha fazla konuşulan bir ekip. Nedeni ise önde oynayan Baros, Kewell, Pino ve Misimovic’in arkaya yardımlarının olmaması. Bu oyuncular önde iş yapsalar yine problem olmaz. Ama etkisiz hücum, fazla defans gerekliliği doğuruyor.
Misimovic zor alışır
MISIMOVIC’in alışma dönemi biraz uzun sürecek. Çünkü fizik kapasitesi zayıf bir oyuncu. Mücadelenin zor olduğu ligimizde Misimovic’in de işi zor. Kaliteli bir oyuncu yeni bir takıma da gelse, ya iyi bir pas atar ya da göze hoş gelen işler yapar. Yaptığı hep basit oynamak ve kalabalıktan kaçmak oldu.
G.Saray için Gaziantep maçının bir benzeri oldu. Oyuna hakim olmakta zorlanan, pozisyon üretmekte problem yaşayan yine iyi savunma yapmak zorunda kalan bir takım görüntüsü verdi. Ne zaman ki, Bucaspor golü yedi ve riskler almaya başladı o zaman G.Saray daha geniş alan buldu biraz daha etkili oynadı.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Haftalardır tek başına orta sahada çırpınan ve Galatasaray’a hayat veren Ayhan.

BEĞENMEDiM

Haberin Devamı

Atatürk Stadı’nın futbolu öldüren zemini.

DİKKAT

Yıldız oyuncularına rağmen Arda’sız G.Saray’ın sıradanlaşması.

Yazarın Tüm Yazıları