Bu yolda hız ayarı tutmuyor

Güncelleme Tarihi:

Bu yolda hız ayarı tutmuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2014 01:11

Sürücüler, daha önce 82’ye çıkartılan Ayaş Yolu’ndaki dijital hız sınırı tabelasında dün 70 rakamını görünce şoke oldu. Aynı tabela daha önce de hız sınırı 70 olmasına rağmen 64 kilometre hıza göre ceza yazmıştı.

Haberin Devamı

Başkent’in ana bulvarlarında Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi’nin aldığı kararla birlikte 82’ye çıkarılan hız sınırının Ayaş Yolu’nda önce 82’ye çıkarılıp daha sonra 70’e düşürülmesi sürücülerin tepkisini çekti. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) geçtiğimiz günlerde kent içindeki hız limitini otomobiller için 82 kilometreye çıkaran düzenlemeyi hayata geçirdi. Yüzde 10’luk opsiyonla birlikte şehir içi ana bulvarlarda hız sınırı 90 kilometre oldu.

YENİDEN 70’E DÜŞÜRÜLDÜ

Düzenlemeyle birlikte şehrin ana arterlerindeki tüm dijital hız sınırı göstergeleri de 82’ye yükseltildi. Ancak Eryaman, Sincan ve Yenikent bölgeleri ile şehir merkezi arasındaki ulaşımın sağlandığı Ayaş Yolu’ndaki dijital tabela düzenlemenin ardından önce 82’ye yükseltildi, dün itibariyle de yeniden 70’e düşürüldü.

Haberin Devamı

Bu yolda hız ayarı tutmuyor

ŞEHRİ OYUNCAK ETTİLER

Ankaralı sürücüler Ayaş Yolu’ndaki hız sınırlamaında yeniden değişiklik yapılmasına tepki gösterdi. Sosyal medya üzerinden eleştirilerini sıralayan sürücüler, şehrin birçok noktasındaki dijital tabelaların 82 olduğunu dile getirerek, “Daha dün 82’ydi. Oyuncak ettiler şehri, sürekli indir kaldır. 82’ye alışan sürücüler ceza yedi” diye konuştu.

DAHA ÖNCE DE 64’E DÜŞMÜŞTÜ

Hız sınırının yansıtıldığı Ayaş Yolu’ndaki dijital tabelayı Ankara Hürriyet, geçtiğimiz eylül ayında da gündeme getirmişti. Söz konusu tabela şehir içi hız sınırlamasının 70 olmasına rağmen 64 kilometre hıza göre ceza yazmıştı. Sürücüler uygulamaya tepki gösterirken, haberin ardından yetkililer 64 yazan hız sınırı tabelasını kapatmıştı.

METAL TABELALAR DEĞİŞMEDİ

Sosyal medya üzerinden konu ile ilgili görüşlerini paylaşan bazı sürücüler de Ayaş Yolu üzerindeki metal hız tabelalarının hiçbir zaman 82’ye yükselmediğini, yolda uyulması gereken hız sınırının 70 olduğunu savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!