Bu yılın teması 'cami ve kitap'

Güncelleme Tarihi:

Bu yılın teması cami ve kitap
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2016 15:00

Bu yılın teması 'cami ve kitap'

Haberin Devamı

HATAY İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın bu yılki temasının 'cami ve kitap' olduğunu söyledi. 
İl Müftülüğü'nde düzenlenen toplantıda, hafta kapsamında bu yıl yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verildi. Müftü Kavillioğlu, özellikle camilerde çeşitli vaazlar verileceğini belirterek şu açıklamayı yaptı:
"Bu hafta nedeniyle düzenlenen etkinliklerle toplumsal bir farkındalık ve ortak bir bilinç oluşturulması hedefleniyor. Camiler haftasının son yıllarda belirli bir tema etrafında kutlanması, bir yandan camilerimizin fiziki şartlarının yeniden gözden geçirilmesi yönünde önemli çalışmalar başlatılmasına, diğer yandan da engelli, çocuk, genç, kadın gibi farklı toplum kesimlerinin camiyle daha fazla buluşabilmesi için kampanyalar düzenlenmesine vesile olmuştur. Bu bağlamda bu yıl dinimizin ilk emri olan 'oku' kapsamında 'Cami huzur, kitap bilgi dolu, Sen de gel, sen de oku' sloganıyla 'cami ve kitap' şeklinde belirlenmiş ve bu temayla ilgili çeşitli programlar tertip edilmiştir. Haftamız Pazartesi günü saat 10'da Habib-i Neccar Camii2nde gerçekleştirilecek açılış töreniyle başlayacaktır."

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!