Bu yıl İnönü'yü yıkacağız

Güncelleme Tarihi:

Bu yıl İnönüyü yıkacağız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 17:56

Beşiktaş'ın Avusturya'nın ST. Johann bölgesinde yaptığı hazırlık kampının üçüncü günüde Siyah Beyazlı takımın futbol komitesi başkanı Serdal Adalı ve komite üyesi Cengiz Zülfikaroğlu basın mensupları ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

Haberin Devamı

Yemeğin ardından yapılan sohbette Adalı son günlerde Siyah Beyazlı takım ile ilgili merak edilen konulara açıklık getirdi.

Adalı ilk olarak kampın ilk üç günü sonrası oyuncuların hırsından ve performansından memnun olduğunu belirterek, "Futbolcularımızın hepsi çok hırslılar. Yeni transferler ve eski oyuncularımız forma kapmak için yoğun çaba harcıyorlar. Hatta geçen sezon zaman zaman eleştirdiğimiz oyuncularımız da bambaşka bir kimliği bürünmüş durumdalar. Bu durum beni çok mutlu ediyor" dedi.

Adalı takımın flaş transferi Quaresma ile ilgili de çarpıcı açıklamalar yaptı. Adalı Quaresma ile ilk görüşmeye gittiklerinde ve tanıştıklarında bu futbolcuyu alıp almama konusunda kararsız kaldıklarını ama daha sonra kesin kararlarını verdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Adalı sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlk görüşmemizde biz de uyandırdığı izlenim çok iyi değildi. Daha sonra yaptığımız araştırmalar ve Milano seferlerimiz sırasında yaptığımız sürekle görüşmeler sonrası içimiz rahat etti. Oyuncunun gece hayatı veya düzensiz yaşaması gibi bizi endişelendiren konuların olmadığın öğrendik. Quaresma çok alçak gönüllü ve yıldız oyuncu kaprisi olmayan bir futbolcu. Inter'e ilk transfer olduğunda 3 ay otelde kalmış ve bu durumun dezavantajlarını yaşamış. İstanbul'da hemen bir eve çıkmak ve 3-4 hafta içinde de ailesini buraya getirmek istiyor. Yapacağı bu seçimler Beşiktaş'a uyum sürecini de ortadan kaldıracak."

Adalı, teknik direktör Bernd Schuster'in de şu anda takımı izlediğini ve hala kesin kararlarını vermediğini ifade ederek, "Hocamız şu anda takımı tanımaya çalışıyor. Antrenmanlardan sonra her akşam üç saat yardımcıları ile birlikte 3 saate yakın toplantı yapıp kararlar alıyorlar. Ayrıca kendisinin mütavazi hali beni çok şaşırttı. Beklemediğim kadar mütevazi bir insan. Sanki son iki yıldır bizimleymiş gibi çok çabuk adapte olduk" diye konuştu.

Serdal Adalı son günlerde adı Beşiktaş ile anılan Robinho ile ilgili de açıklamalar yaptı. Brezilyalı oyuncuya bazı menajerlerin kendilerine önerdiğini vurgularken, bu oyuncu ile Beşiktaş kulübü arasında bugüne kadar ciddi bir görüşmenin olmadığının altını çizdi.

Haberin Devamı

Adalı, Beşiktaş yönetimine başladığı günden bu yana kulübe 10 milyon TL'ye yakın bir maddi kaynak verdiğinin sorulması üzerine ise şu cevabı verdi:

"Ben göreve başladığım günden buyana başkanımız ile maddi konuları hiç konuşmadım. Ancak takımın para ihtiyacı olduğu zaman da arkamı dönemezdim. Ödemeler ile ilgili sıkıntılar olduğu zaman elimden gelen yardımı yaptım ve yine yaparım. Biz Beşiktaş'a verdiğimiz parayı veya Beşiktaş'ın parasını en doğur şekilde kullanmak zorundayız . Son olarak Quaresma transferinde 300 bin Euro daha az vermek için 10 gün bekledik. 7.6 milyon Euro yerine, 7.3 milyon Euro'ya bile çaba harcadık. Beşiktaş'ın kaynaklarını en doğru şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Dünya'da şartlar sürekli değişiyor. Ekonomik kriz herkesi etkiliyor. Biz en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ancak şöyle bir durumda var. Beşiktaş büyük bir kulüp ve büyük düşünmelidir. Bu felsefe doğrultusunda hareket ediyoruz."

Haberin Devamı

Adalı transferler konusunda da çok dikkatli davrandıkların söylerken, ihtiyaç olunun bölgelere transferler yaptıklarını belirtti. Adalı ayrıca sağ kanat oyuncusu Hilber'in Quaresma kadar etkili olacağına inandığını söyledi.

Serdal Adalı yeni stat projesi ile ilgili olarak bilgiler verdi. Stat için gerekli çalışmaları yaptıklarını söylerken, bu sezon olmasa da önümüzdeki sezon başında stadı yıkarak yeni bir stat yapmayı planladıklarını ifade etti. Adalı başkan Yıldırım Demirören'in bu konu ile bizzat ilgilendiğini söylerken, "Başkanımız son Güney Amerika gezisinde Sayın Başbakanımız'a stat projemizi de sundu. Başbakanımız'da projeyi çok beğenmiş. Elimizden gelen tüm çabayı sarf ederek bu işi bitirmeye çalışıyoruz. Ancak şunu da söylemek istiyorum. Bu stadı yapmamızı istemeyenler var. İsim söyleyemem ama bu konuda karşımıza bir çok engel çıkıyor. Amacımız önümüzdeki sezon başında stat inşaatına başlamak olacak. Çok amaçlı bir projemiz var. İçinde otel olan, yaşam alanları olan bir proje bu. Düşüncemiz kapasitemizi 3 bin veya 5 bin daha az tutup daha fazla gelir elde edeceğimiz bir stat yapmak" dedi.

Haberin Devamı

Adalı son olarak kombine satışlarının 4 bini geçtiğini ve bu sayının giderek arttığını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!