Bu yıl da birinciyiz

Güncelleme Tarihi:

Bu yıl da birinciyiz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2012 00:00

Turizm Oscarları" olarak da kabul edilen World Travel Awards'ın (Dünya Seyahat Ödülleri) 2012 Avrupa Ödülleri'nde İzmir, 2011 yılının ardından üst üste ikinci kez "Avrupa'nın en iyi kruvaziyer destinasyonu" ödülünü aldı.

Haberin Devamı

6 Ekim 2012 cumartesi günü Portekiz'de düzenlenen törende ödülü alan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Bu ödül tüm İzmirlilerin. İzmir, üst üste 2 yıl bu ödülü alarak kruvaziyer turizmde zirveye demir attı" dedi. 69 dalda dağıtılan Turizm Oscarlarının 14'ünü alan Türkiye, törene damgasını vurdu.

World Travel Adwards'ın Avrupa Ödülleri, Portekiz'in Algarve Kenti'ndeki Conrad Algarve Oteli'nde yapıldı. Havayolundan otellere, acentelerden turizm destinasyonlarına kadar turizmin her alanında en iyilerin belirlendiği değerlendirme sonucunda 69 kategoride Avrupa'nın turizmdeki en iyilerine ödülleri verildi. Avrupa'nın En İyi Kruvaziyer Destinasyonu kategorisinde İzmir Ticaret Odası'nın başvurusu ile yarışan İzmir; Amsterdam, Atina, Cannes, Kopenhag, Dubrovnik, Lizbon, Oslo, Reykavik, St. Petersburg ve Venedik gibi güçlü rakiplerini geride bırakarak "En İyi Kruvaziyer Destinasyonu" ödülünü 2011'in ardından ikinci defa üst üste aldı. Törende İzmir'in ödülünü İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve İTO Kruvaziyer Sorumlusu Mine Güneş aldı.

Haberin Devamı


AVRUPA'NIN ZİRVESİNE DEMİR ATTIK

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, binlerce yıldır turizm kenti olan İzmir'in, kruvaziyer turizminin yükselen trendini geç fark ettiğini belirterek, "Ancak İzmirlilerin ve İzmir'i yönetenlerin katkısı ile zirveye çıktı. 2 yıldır üst üste 'Avrupa'nın En İyi Kruvaziyer Destinasyonu' ödülünü aldık. Bu ödül tüm İzmir'in ve İzmirlilerin. İzmir'in kruvaziyer turizmde gösterdiği başarıda büyük desteğini gördüğümüz Başta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'a, tüm yerel yöneticilerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi. Yenilenemeyen limanına rağmen kruvaziyer ile İzmir'e gelenlerin beğenisi artarak devam ettiğini belirten Demirtaş, şöyle konuştu:
"Geçtiğimiz yıl 504 bin turist gelirken, bu yılsonunu yaklaşık 600 bin turist ile kapatacağız. Turist sayısının artmasının yanı sıra gelen turistlerin tamamına yakını İzmir'den çok memnun ayrılıyorlar. Turistlerin memnuniyeti bize bu büyük ödülü getirdi. Daha da önemlisi kruvaziyer turizmde artık çok ciddi bir istikrar yakaladık. Türkiye'de ikinci sıraya yükseldiğimiz gibi Akdeniz'in yıldızı olduk. Yakaladığımız istikrar sayesinde kruvaziyer turizmde zirveye demir attık, iki yıl üst üste en iyi kruvaziyer destinasyonu ödülü almamız bunun en güzel kanıtı. Diğer yandan ödülü destinasyon olarak almamız da çok önemli. Ödülümüz, İzmir'in doğal ve tarihi güzelliklerine, Çeşme ve Dikili de dâhil olmak üzere tüm limanlarındaki yetersizliklere rağmen verilen iyi hizmet ile İzmirlilerin misafirperverliği sonucu verilen bir ödüldür."

Haberin Devamı

Bu yıl da birinciyiz

DEVLERLE AYNI KATEGORİDEYİZ

World Travel Awards'da Lufthansa, Avis, Sky Airlines, Paris Disneyland, Intercontinental gibi dev markalar ile Londra, Portekiz gibi kent ve ülkelerin ödüller aldığına dikkat çeken Demirtaş, İzmir'in de artık bu devler ile artık aynı kategoride olduğunu söyledi. Demirtaş, "İzmir artık büyük oynamayı öğrenmiş bir kent. İzmir yeni limanına kavuştuğunda 2 milyon kruvaziyer yolcu ağırlayan, turistlerin önemli bir bölümünün de İzmir'den çıktığı dünyanın sayılı kruvaziyer limanları arasına girecektir" diye konutu.

TÜRK TURİZMİ YÜKSELİŞTE

Artık Türkiye'de sadece İzmir, Marmaris ve İstanbul ile değil potansiyel tüm limanlarıyla kruvaziyer turizmden pay almaya başladığına dikkat çeken Demirtaş, İTO'nun öncülüğünde bu yıl kurulan Türkiye Kruvaziyer Platformu'nun başkanı olarak 27-29 Kasım tarihlerinde Fransa'nın Marsilya kentinde düzenlenecek olan Seatrade Med Kruvaziyer Fuarı'na katılarak, Türkiye'nin tüm limanlarının payını yükseltmeye çalışacaklarını söyledi. Türkiye'nin sadece kruvaziyer turizmde değil turizmin genelinde dünyada büyük bir yükselişe geçtiğini belirten Demirtaş, "Portekiz'de düzenlenen törende de buna şahit olduk. Verilen 69 ödülden 14'ünü Türkiye'den kurum, otel ve destinasyonlar aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığımız da Avrupa'nın "En İyi Turizm Örgütü" ödülünü aldı. Bakanlığımız başta olmak üzere tüm Türk firmaları ve kuruluşları ile gurur duyduk. Portekiz'deki törene damgamızı vurduk. Türkiye'nin turizmde önü son derece açık" dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Portekiz'de sahneye çıkarak Avrupa'nın en başarılı turizm örgütü olarak ödülünü aldığını belirten Demirtaş, "Ama bizim başarımızda en büyük payı olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız orada yoktu. Bu nedenle biz ödülümüzü çok şey borçlu olduğumuz Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'a vereceğiz" dedi.

Haberin Devamı

AVRUPA TURİZM OSCARI ALAN TÜRK ŞİRKETLERİ, DESTİNASYONLARI VE KURULUŞLARI

1. Avrupa'nın En İyi Kruvaziyer Destinasyonu : İzmir
2. Avrupa'nın En İyi Turizm Örgütü : T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı
3. Avrupa'nın En İyi Herşey Dahil Oteli: Concorde de Luxe Otel
4. Avrupa'nın En İyi All-Suite Oteli: Hotel Les Ottomans
5. Avrupa'nın En İyi Charter Havayolu Şirketi: Sky Airlines
6. Avrupa'nın En İyi Çift Oteli : Adam & Eve Oteli
7. Avrupa'nın En İyi Dizayn Oteli : Adam & Eve Oteli
8. Avrupa'nın En İyi Aile Resort Oteli : Kemer Resort Otel
9. Avrupa'nın En İyi Golf Resort Oteli: Cornelia De Luxe Otel
10. Avrupa'nın En İyi Incentive & Incoming Acentesi: DE & HA Turizm
11. Avrupa'nın En İyi Lüks Oteli : Mardan Palace Oteli
12. Avrupa'nın En İyi Lüks Resort Oteli: Cornelia Diamond Golf Resort Oteli
13. Avrupa'nın En İyi Yeni Lüks Oteli : Angel's Peninsula
14. Avrupa'nın En İyi Spa Resort Oteli : Mardan Palace

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!