Bu yıl çocuklar da yarışacak

‘Survivor’ın yeni sezonuyla birlikte ünlüler Dominik’te mücadele verirken, minikler de ‘Survivor Minik Kahramanlar’da yarışacak, düşe kalka hayatı öğrenecek. Omo sponsorluğuyla hayata geçen Survivor Minik Kahramanlar’ın her bölümünde 5-8 yaş arasında 10 çocuk heyecanlı oyun-lar oynayacak. Acun Ilıcalı ile Dominik’e gitmeden önce hem Survivor’ı hem de minik kahramanları konuştuk.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea16a1f018fbb8f86a89dc

- Şu bir gerçek ki Survivor’ı özlüyoruz. Bu işin sırrı ne? Her şeyi çok çabuk tüketen bizler bu programdan niye bıkmadık?
- Ben buna formatın doğru kullanılması diyorum. Çok yüksek reyting de alsak projeleri zamanında, tadında bitiriyoruz ve projeyi özletiyoruz. En son Survivor’dan bu zamana sekiz ay geçmiş. Önemli bir zaman sekiz ay.

- Survivor çok zahmetli bir prodüksiyon. Siz kişisel olarak yılmadınız mı?
- Valla Survivor benim ruhum. Acun Medya’nın da ruhu diyebiliriz. Bizdeki en heyecanlı dönem Survivor öncesi bir ay oluyor. Gittiğimiz yerde öyle bir ortam oluşturuyoruz ki, tamamen sevgiye ve arkadaşlığa dayalı. Allah herkese bizimki gibi bir iş nasip etsin. Tropik bir ada ama bizim kaldığımız yerler düzgün yerler. Yarışmacılara bir saatlik mesafede oluyoruz. Kendi yaşadığımız şartların çok zor olduğunu söyleyemeyeceğim.

Haberin Devamı

- Ama yine de gurbet... Bu duygu, şirket içindeki elemanların da birbirine kenetlenmesine yol açıyor mu? Acun Medya için de bir eğitim süreci mi?
- Çok doğru bir şey yakaladın. Büyük şirketler Kilyos’ta Ağva’da sinerji toplantıları yapıyorlar. Bizim sinerji toplantımız üç ay sürüyor.

- Kaç kişi çalışıyor Acun Medya’da?
- 150 olmuşuzdur. Ama Survivor’da 300 oluyoruz. 50 Arjantinli geliyor. 100 kişi de yerel halktan çalıştırıyoruz.

- Kavga, gürültü ve şiddet sizin yarışmalarda pek olmaz. Ama geçen yıl her şey kontrolden çıkmıştı. Bu yıl geçen yıldan ders alarak hesaplarınızı yaptınız mı?
- Ben geçen yıl hiç tahmin etmemiştim fiziksel bir olay yaşanacağını. Bunun sonrasında yarışmanın favorilerinden olan hem de benim yakın arkadaşım olan Pascal Nouma’yı adadan almak zorunda kaldık. Bu sene öncesinden konuşmalarımızı, uyarılarımızı yaptık. Ama bizim yaptığımız program o kadar gerçek ki, hiç ummadığınız şeyler oluyor. Adamlar gerçekten aç kaldığı zaman iş hayat mücadelesine dönüşünce olay hiç ummadığın yerlere varabiliyor. O yüzden garanti veremem, kavga olmayacak diye. Sadece şunu söyleyebilirim: Fiziksel bir durum olursa yine gerekeni yaparız. Hiç tereddüt etmeyiz.

Haberin Devamı

BÜYÜK SURVIVOR’INDA KİMLER YARIŞACAK

Mustafa Topaloğlu, Nihat Alptuğ Altınkaya, Doğuş, Alp Kırşan, Sibel Tüzün, Merve Büyüksaraç ve Almeda gibi ünlülerle 40 bin kişi arasından seçilen gönüllüler.

Bu yıl çocuklar da yarışacak

YARIŞMACI OLAMAZDIM

- Siz Survivor’da yarışmacı olabilir miydiniz?
- Ben olamazdım. Olanları da hayranlıkla seyrediyorum. Bana çok ters gelecek bazı şeyler var. Yağmurlu bir geceyi kumsalda yerde uyuyarak geçirin, ne demek istediğimi anlarsınız. Biz de hakkını verip, yarışmayı her yıl daha da zorlaştırıyoruz. Bu röportaj yarışmacılar biz gittikten sonra yayınlanacağı için çok mutluyum şu aşamada. Çünkü şu konuşmanın üzerine dört yarışmacı kaybedebilirdim. Yağmuru yedikleri zaman ilk 10 gün yarışmacılar dönmek ister. Bu bir klasiktir. “Ben nasıl bu hatayı yaptım, nasıl bu adaya düştüm” der. Sonraki 15 gün adaptasyonla geçer. Sonraki 15 gün zevk almaya başlar. Ondan sonraki süreçte de kendilerini o adaya ait hissetme başlarlar. Şu anda haberleri yok ama onlar geçen seneki yarışmadan yola çıkarak 60 gün kalacaklarını zannediyorlar. Bu arkadaşlar 75 gün kalacak. 45’ten sonra adaya ait hissettikleri için bir problem olmaz, diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

- Size kişisel olarak sinir olup intikam almak isteyenler oluyor mu? Çünkü nasıl bir konfor adamı olduğunuzu biliyorum. İlk yarışmada onlar adada aç kalırken siz New York Cheesecake Factory’den pasta falan getirtiyordunuz değil mi?
- Evet Panama’da yapmıştım birkaç kere ama pişman oldum. Boğazımdan geçmedi.

- Mini Survivor projesini nasıl kurguladınız?
- Ben çocukları çok seviyorum. Çocukların da evlere hapsolmaması, aktivitelerin içinde olması beni mutlu ediyor. Biz sokakta oynayan çocuklardık. Ama bu çağda benim kendi çocuklarım dahil olmak üzere, hepsi ekranlara mahkum. Mini Survivor’la çocukların bu mahkumiyetini sona erdireceğiz, onlara dışarıda oyun oynamanın cazibesini anlatacağız.

Haberin Devamı

SEÇİMLERİ HÂLÂ SÜRÜYOR

2 bin 500 çocuğun başvurduğu OMO Minik Kahramanlar yarışmasına her hafta beşer kişilik takımlarda 10 çocuk yarışıyor. Her hafta önceki haftadan farklı iki ayrı takım oyun oynayacağı için, seçimler halen devam ediyor. Minikler yarışmanın finalinde anne-babalarıyla birlikte gidecekleri bir Dominik tatili kazanacaklar.

Yazarın Tüm Yazıları