Bu yıl beni mutlu eden lezzet durakları...

Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bırakıyoruz. Konu yemek olunca ‘acısı tatlısı’ lafın gelişi olmuyor tabii... Ne mutlu bana ki bu yıl da farklı restoranlarda farklı lezzetlerin bol bol tadına baktım. İşte ilk 10’um...

Haberin Devamı

Bu yıl beni mutlu eden lezzet durakları...
Yaşamdan keyif aldırıyor

Mikla
Manzara her zaman büyüleyici. İstanbul’u özlediğimde barına sığınıp kenti tepeden seyrettiğim ‘lezzetli tepe’. Hele karanlık çirkinlikleri örtünce görüntü doyumsuz oluyor. Tabii ki lezzet manzaranın önünde. Mehmet Gürs’ün Anadolu esintili yemekleri, manzara kadar insanın aklını başından alıyor. Mikla’da yaşamdan keyif aldığımı fark ediyorum.

Bu yıl beni mutlu eden lezzet durakları...
Kadınbudu köfteyi deneyin

Cumhuriyet Lokantası
Edremit’teki bu durağa ‘esnaf lokantası’ derler ama bence daha ötede bir benzetme lazım. Türkiye Cumhuriyeti’yle aynı yaşta. Yemeklerin sergilendiği tezgâh, bir kuyumcunun vitrini kadar tahrik edici. İnsan yemeklere bakıyor ama ne yiyeceğine karar veremiyor. Yolunuz düşerse kadınbudu köfteyi denemenizi öneririm.

Haberin Devamı

Bu yıl beni mutlu eden lezzet durakları...
Dünya çapında dillere destan

Beyti
Çocuktum, ufacıktım; Beyti vardı. Hem et alır, hem yemek yerdik. Büyüdüm, koca adam oldum. Beyti hâlâ var. Hâlâ en güzel etler orada servis ediliyor. Et krizime çare bulabildiğim en sevdiğim restoranlardan biri. Beyti’nin lezzeti dünya çapında dillere destan... İnanmazsanız, duvarlara bir göz atmanızı öneririm.

Bu yıl beni mutlu eden lezzet durakları...Sarmayla sokak köftesinin yeri ayrı
9 Ece Aksoy
Ece’ye bazıları ‘meyhane’ yakıştırmasını yapar ama bence burası en lezzetli yemeklerin, mezelerin yendiği kıymetli bir restorandır. Ece; pazarcıdır, araştırmacıdır, tazecidir, yaratıcıdır. Onun yaptığı yemekleri yemeye doyum olmaz. İnsanın damağını çatlatacak kadar güzeldir bu yemekler. Hepsi favorimdir ama sarmayla sokak köftesinin yeri ayrıdır.

Bu yıl beni mutlu eden lezzet durakları...
Et bu lokantada en lezzetli halinde

Sinan Hacıbaba Et Lokantası
Malatya’nın bu en eski lokantası, insanı şaşırtan restoranlardan biridir. Et bu lokantada en lezzetli haline bürünür. İncik, kâğıt kebabı, kaburga, kaburga dolması ve diğerleri... Ondan mı yesem bundan mı? Zor soru. Çünkü hepsi birbirinden iyi. Hele bir fırında pişen bulgur pilavı var ki, etin keyfini bir kat daha artırıyor.

Haberin Devamı

İlk beşte vaziyet budur. Listenin kalanıysa şöyle...
6. 7 Mehmet
7. Mürver
8. Kıyı
9. Halil Usta (Gaziantep)
10. Lacivert

Yazarın Tüm Yazıları