BU YAZIN KONSERLERİ, FESTİVALLERİ

Önümüzde sabırsızlıkla bekleyecek bir sürü konser var, bu yaz umduğumuzdan da nefis geçebilir.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta sonu Zorlu PSM’deki Sigur Ros konserine gittim.

Son üç senedir hayalini kurduğum performans olduğu için konserden beri hala o gecenin etkisindeyim diyebilirim. Her ne kadar benim için Sigur Ros konseri tam bir açıkhava konseri olsa da, hatta bu his konser başlayana kadar bende bitmek bilmese de, Zorlu PSM’deki konser tek kelimeyle nefisti. Grubun enerjisi, performansı ve sahnedeki görsel şovlar o kadar iyiydi ki, eminim o gece konsere giden herkes Zorlu PSM’den mest olarak ayrılmıştır.

Haziran ayının başından beri birçok okurdan bu yazın festivaller ve konserlerine dair hap özellikli bir yazı talebi vardı. Sigur Ros konserinden çıktığımda gözüme her yerdeki Patti Smith posterleri ilişince, haliyle Sigur Ros heyecanı sevinçle yerini bu konsere bıraktı. Bu bekleme halinden feyzle, yazın festival ve konserlerini bu yazıda sizler için derlemek istedim.

Haberin Devamı

Önümüzde sabırsızlıkla bekleyecek bir sürü konser var, bu yaz umduğumuzdan da nefis geçebilir:

PATTI SMITH AND HER BAND: 23 HAZİRAN @ ZORLU PSM

Patti Smith için ne yazılsa kelimeler yetmez. Yayınladığı 11 albüm ile 70’li yıllardan bu yana müzik tarihinin vazgeçilmez unsurlarından. Hal böyle olunca, böylesine büyük bir isim İstanbul’a konsere gelince, biletler de ışık hızıyla tükeniyor. 23 Haziran akşamı Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nden bir efsane geçecek, biletli şanslı kişilerdenseniz ne mutlu size.

DAMON ALBARN VE SURİYE ULUSAL ARAP MÜZİĞİ ORKESTRASI:

27 HAZİRAN @ CEMİL TOPUZLU AÇIKHAVA SAHNESİ

Bu yazın en enteresan konseri olacak. 23. İstanbul Caz Festivali kapsamında gerçekleşecek olan bu özel gecede Africa Express projesiyle Damon Albarn ve sürpriz konukları Suriye kültürüne ve müziğine saygı duruşu gerçekleştirecek. İngiltere’den Southbank Centre ve Glastonbury’den sonra ilk defa İstanbul’a konuk olan bu özel projeyi kaçırmayın derim.

Haberin Devamı

CHIC Feat. NILE RODGERS / UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA:

28 HAZİRAN @ KÜÇÜKÇİFTLİK PARKI

23. İstanbul Caz Festivali kapsamında bu özel gecede müzikseverleri nefis bir müzik ziyafeti bekliyor. Küçükçiftlik Parkı’nda gerçekleşecek olan etkinlikte Nile Rodgers’ın grubu Chic öncesinde geçtiğimiz Kasım ayında Salon İKSV’de bütün biletleri tükenen Unknown Mortal Orchestra izleyenleri geceye hazırlayacak.

ROCK OFF: 10 TEMMUZ @ PARKORMAN

Parkorman’da metal müzik severlerin kaçırmaması gereken bir etkinlik. 10 Temmuz’da Rock Off’un Lemmy Kilmister sahnesinde Megadeth, Children of Bodom, Sabaton ve Dragonforce sahne alacak. Etkinlik günü Dragon’s Den’de Stratovarius’un vokalisti Timo Kotipelto’nun akustik performansının yanında birçok söyleşi, klinik ve imza seansı yer alacak.

Haberin Devamı

SCORPIONS: 12 TEMMUZ @ KÜÇÜKÇİFTLİK PARKI

Scorpions 50. yılını İstanbul’da kutluyor! Rock tarihinin vazgeçilmez gruplarından Scorpions 50. Yıllarına yakışır özel bir etkinlikle sevenleriyle buluşacak. Bu etkinlikte ayrıca Şebnem Ferah ve rock & metal dünyasından pek çok dev isim sahne alacak, 12 Temmuz gecesini ajandanıza şimdiden not edin, tarihi bir gece olacak!

ONELOVE FESTİVAL: 17 TEMMUZ @ PARKORMAN

Senelerdir yazın vazgeçilmez festivali OneLove bu sene de müzikseverin yanında. 15. yılını deviren festival 3 farklı sahnede 10 yabancı, 9 yerli sanatçı ve grubu ağırlayacak. Festivalin öne çıkan isimleri arasında Two Door Cinema Club, Django Django, Balthazar, Sofi Tukker gibi isimlerin yanı sıra bu senenin en önemli çıkışı olan Kalben de festivalde sahnede olacak.

Haberin Devamı

SKUNK ANANSIE: 21 TEMMUZ @ ZORLU PSM

Skin’in liderliğindeki Skunk Anansie Ocak ayında yayınladığı son stüdyo albümü ‘Anarchytecture’ ın turnesi kapsamında İstanbul’da Zorlu PSM’de sahne alacak. Sahne enerjisiyle izleyenleri bir dakika yerinde tutmayan Skunk Anasie’den önce ön grup olarak Zorlu PSM’de Redd sahnede olacak.

MUSE: 26 TEMMUZ @ KÜÇÜKÇİFTLİK PARKI

Muse’un İstanbulkonseri açıklandığından beri büyük bir kitlenin heyecanla beklediği etkinlik oldu. Seneler önce Rock’n Coke’da sahne alan grubun son turnelerinde Türkiye’ye uğramaması bu sene düzenlenecek olan İstanbul konserini elbette daha da özel bir yere taşıyor. Muse’un yanı sıra aynı gün Birth Of Joy, Ferman Akgül, You May Kiss The Bride’ın da sahne alacağı unutulmaz bir etkinlik bizleri bekliyor.

Haberin Devamı

DAMIEN RICE: 29 TEMMUZ @ ZORLU PSM

Ne zaman Damien Rice’in ismini görsem hep aklıma Dawson’s Creek geliyor. Ergen günlerimden kalma, deliler gibi izlediğim dizinin en kilit sahnelerinden birinde ‘This Year’s Love’ şarkısı çalmıştı ve beni de renklerine bağlamıştı. O gün bugündür Damien Rice benim için bir anlamda Dawson’s Creek demek. Şairane şarkı sözleri ve duru vokaliyle nefis bir konserle Zorlu PSM sahnesinde Damien Rice öncesinde İzlandalı vokalist/çellist Gyða Valtýsdóttir sahnede olacak.

MASSTIVAL: 8 AĞUSTOS @ KÜÇÜKÇİFTLİK PARKI

Masstival nefis bir line up ile geri dönüyor. Bu sene gücünü kadın vokallerden alacak olan Masstival’de son senelerde pop müziğinin aranan söz yazarı ve bestecisi Sia İstanbul’da ilk defa sahnede olacak. Sia’nın yanı sıra Selah Sue, Oh Land, Melis Danişmend, Güliz Ayla, Fallulah tek günlük Masstival sahnesinde olacak.

ZEYTİNLİ ROCK FESTİVALİ: 25-28 AĞUSTOS @ BALIKESİR

Geçen yıl 100.000’den fazla kişiyi ağırlayan festival Türkiye’nin Woodstock’ı olma yolunda kararlı adımlarla ilerleyen Zeytinli Rock Festivali bu yıl 25-28 Ağustos tarileri arasında yine Dalyan Sahili’nde gerçekleşecek. Zeytinli Rock Festivali'nde 4 gün boyunca sahne alması kesinleşen isimler arasında deyim yerindeyse yok yok; Duman, Şebnem Ferah, Athena, Pentagram, Teoman, Mor ve Ötesi, maNga, Hayko Cepkin, Feridun Düzağaç, Model, Kurban, Cem Adrian, Ceylan Ertem, Umut Kuzey, Ceza, Zakkum, Baba Zula, Büyük Ev Ablukada Fırtınayt, Metin Türkcan, The Ringo Jets, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Adamlar, Blacktooth, Marsis, Deniz Tekin, Piiz, Gec

Yazarın Tüm Yazıları