Bu yazın en büyülü fotoğrafları

Güncelleme Tarihi:

Bu yazın en büyülü fotoğrafları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2015 12:26

İyi bir fotoğraf için her zahmete değer. Yaylalara da çıkılır; kilometrelerce yol da yapılır. Türkiye’nin, hele de yaz aylarında dağı taşı fotoğraf... Baktığınız her yerden ayrı bir sürpriz çıkıyor. Tarifsiz günbatımı, mutluluk kahvaltısı, horona çağrı... O doğru an için nerede olacağınızı bilin.

Haberin Devamı

ADRASAN'A VEFA YILI

Bu yazın en büyülü fotoğrafları

Adrasan’ın berrak sularında ister yüzün ister tekneyle gezin.

Antalya’dan Fethiye’ye doğru otomobilinizi sürerken, hangi sapaktan girseniz ayrı vaat. Olimpos, Çıralı, Phaselis... Değil bir haftalık tatil, hepsinde ferah ferah bir ömür geçer. Adrasan’da da öyle. Onu özel kılan, geçen sene tepelerden aşağı, denize dek bu güzelliği tüketen yangından sonra ayakta kalması. Tam bir sene evvel Adrasan’a uğrayanlar yanmış kavrulmuş ağaçların fotoğraflarını çekiyordu. Şimdi doğa canlanıyor; hayat kendini yeniden üretiyor... Adrasan’dan her kare, bu topraklara gözümüz gibi bakmamız gerektiğini gösteriyor.

Haberin Devamı

VAN'DA YILDIZLARA YOLCULUK

Bu yazın en büyülü fotoğrafları

Geçen hafta herkes meteor yağmuru görebilmek için kafasını kaldırıp gökyüzüne baktı. Büyük şehirlerde bunu yapmak zaten zor ama kırlara çıkmak da yetmez. O anı benzersiz kılmak için Türkiye’de özel yerler var. Kapadokya’da yıldızlara baktığınızda, peribacalarıyla beraber çekeceğiniz kareler çocuklarınıza kalacak. Van’da ise Akdamar Adası (akşamları her zaman gidilemese de) özgün atmosferiyle sizi tarihin de hayatın da dışına çıkaracak. Yıldızlara yolculuk özen ister; gerekeni yapın.

GEYİKBAYIRI'NDA KAHVALTI

Bu yazın en büyülü fotoğrafları

İyi yemek için yol gidilir. En uzağa bile gidilir. Hele iyi kahvaltı için... Çünkü Cemal Süreya’nın dizelerindeki gibi, kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı. Türkiye’de seçenek bol: Van’a giden, otlu peyniri ve kavutuyla ünlü Van kahvaltısını bulur; yolunu Ege’ye düşüren mis gibi zeytinyağına ekmeğini banar; Toroslar’a çıkan, Yörüklerin gözlemelerinden tadar. Bunun için o kadar yol geldiniz; fotoğrafını çekerek anılarınıza kazıyın.

Haberin Devamı

KÜRE'DE DAĞ TAŞ SÜRPRİZ

Bu yazın en büyülü fotoğrafları

Küre Dağları’nın 37 bin hektarlık bölümü milli park... Parkın her yeriyse muazzam birer fotoğraf... 675 çeşit bitki kayıt altında. Dev kayın ağaçları tüm azametiyle göklere yükseliyor. Memlekette var olduğu bilinen memeli türlerinin neredeyse üçte biri burada. Valla Kanyonu, Yaralıgöz Dağı, Ilgarini Mağarası, Ilıca Şelalesi... Küre Dağları’nda görebileceğiniz, fotoğraflayacağınız güzellikleri buraya sığdırmak zor... Bir-iki günlüğüne giden çok ama fırsatınız varsa daha fazla vakit ayırın.

YAYLALARDA BAL, TULUM, ATMACA

Bu yazın en büyülü fotoğrafları

Haberin Devamı

21 Ağustos’ta Giresun Çamoluk’ta Bal Festivali... Ağustosun son günlerinde Arhavi Festivali... 28-29 Ağustos’ta Trabzon-Tonya’da Tereyağı Kültür Festivali... Önümüzdeki hafta Ardeşen’de yayla festivali... 20 Ağustos’ta Çaykara’da Sultan Murat Şenliği... Horon, tulum, bal, atmaca, yeşil, yeşil, yeşil... Her şeyden önce güleryüzlü güzel insanlar... Çıkın Karadeniz yaylalarına, katılın festivallere, çıldırsın kadrajlar!

BİR ZAMANLAR PATARA'DA...

Bu yazın en büyülü fotoğrafları

Kaş’ta, Kalkan’da rüya gibi günler geçirdiniz. Ama Akdeniz’in sürprizi bitmez: Patara’ya gidin. Sabahın erken saatlerinde ya da akşam gün batarken, çıplak ayak, sahile vuran dalgalara bata çıka yürüyün. Dünyanın sonuna vardığınızı anladığınız bir an illa ki gelecek. İşte o anın tadını çıkarın. Bir de sırtınızı denize verdiğinizde bazı sürprizlerle karşılaşacaksınız. Bu fotoğraftaki atlar mesela... Tam o anda deklanşöre basın. Sonsuz kumları aşıp Likya’nın en önemli kentlerinden Patara’nın kalıntılarına uğramayı da ihmal etmeyin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!