Bu yaz Patron’la kaynaşılacak Toz Pembe hayaller kurulacak

Güncelleme Tarihi:

Bu yaz Patron’la kaynaşılacak Toz Pembe hayaller kurulacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2009 00:00

Yaz şarkısı demek, insanları eğlendiren, gece kulüplerini sallayan, yazlık mekanlarda yüksek sesle dinlenen, beach kulüplerde dans ettiren parça demek. Pek çok şarkıcı yazın hit olacak ve dillere dolanacak slogan lafları bulmak için aylar öncesinden çalışmaya başlıyor. Kimi albüm hazırlıyor, kimi tek şarkılık single çıkarıyor.

Ardından özel yaz konserleri, klip çekimleri geliyor. Müzik ve eğlence dünyasından isimlere, bu yaz sahillerde en çok çalınacak şarkı ve şarkıcıları sorduk. Hepsinin ortak cevabı, hit makinesi Serdar Ortaç formülüne sahip Ajda Pekkan, Kenan Doğulu ile bir yaz klasiği Demet Akalın oldu. Yalın’ın Ah Be Kardeşim şarkısı için de ‘mutlaka hit olmalı’ deniyor. Serdar Ortaç remiksleri yine tam gaz çalınıyor. İlle de romantik diyenler için Sıla’nın Sevişmeden Uyumayalım’ı var.

NAİM DİLMENER / MÜZİK ELEŞTİRMENİ

Bu yaz sevişmeden uyumamak azıcık üstten, bolca alttan kaynaşmak lazım


Bu mevsimin üstatlarından biri Kenan Doğulu. Ve sloganı kendinden menkul şarkısı Rütbeni Bilicen. Ardından Çakkıdı’nın oğlu Patron geliyor. Süperstar’ın kaleminin de, kaderinin de tükendiğinin vesikası olan Resim bu sene çok dinlenir. Bir de Sevişmeden Uyumayalım tavsiyesinde bulunup, seviştikten sonra uyunacak mı, yoksa skor peşine mi düşülecek, mevzusunu karanlıkta bırakan Sıla var. Bu şarkılar isteniyor, çünkü yazın sevişmeden uyumamak, azıcık üstten, bolca alttan kaynaşmak lazım. Bence bu yaz şarkıların hemen hemen tamamı, bırakın hit olmayı, bir mucize ile keşke tamamen yok olsalardı. Bu sene müzik dünyası Mars’ın yüzeyi gibi; kupkuru ve en ufak bir hayat belirtisi yok.

EROL KAYNAR / İŞLETMECİ

Yalın hit olmazsa gerçekten yazık olur

Yaz aylarında daha çok ritmik ve enerjik şarkılar rağbet görüyor. Özellikle Sortie’de slow şarkılar hiç istenmiyor. Bu senenin hiti Ajda Pekkan’dan Resim. Onu Serdar Ortaç’tan Gram, Murat Dalkılıç’tan Kasaba takip ediyor. Demet Akalın-Toz Pembe ve Sıla-Sevişmeden Uyamalım da radyo hiti olarak çok talep görüyor. Ben Kenan Doğulu’dan daha iyi bir performans bekliyordum. Şarkı sözü olarak biraz destek alması gerekiyordu. Göksel’in nostaljik şarkılarla yaptığı albümün de zamanlaması yanlış. Bu yaz Yalın’ın Ah Be Kardeşim şarkısı hit olmazsa yazık olur.

ATİLLA AYDOĞDU / MÜZİK YAZARI

Bence sürpriz at Murat Dalkılıç
/images/100/0x0/55eb5ef9f018fbb8f8bcc55a


Yaz şarkıları, ülkemizdeki şarkı yazarlarının ortak yanılgısı sonucunda ortaya çıkmış bir kavramın ürünleri. Bu ortak yanılgının olmazsa olmazları var. Ellerin havada, kalçaların bir o yanda bir bu yanda sallanması gerekiyor. Şarkılar genellikle “Şu formülleri uygularsak muhakkak hit olur” zihniyetiyle yapıldığından, yaz aylarında dinlediğimiz şarkılar hep aynı kalıptan çıkmış gibi duruyor. Bu yaz dinlenecek şarkıların başında Ajda Pekkan’ın söylediği Serdar Ortaç şarkısı Resim geliyor. Bu yaz diskolarda çalınacak şarkıların bazılarının da Sezen Aksu’dan geleceği kesin. Hande Yener’in Hayrola’sı yaz gelmeden tüketildi. Ama ikinci bir hit çıkarabilir. Toz Pembe adını taşıyan ve önceki şarkılarının karbon kopyası diyebileceğimiz şarkısıyla Demet Akalın, istesek de istemesek de hit olacak. Bu yazın sürpriz atı Murat Dalkılıç olabilir. Kasaba single’ı çok iyi bir başlangıçtı. En büyük hayal kırıklığı, Kenan Doğulu’nun Patron’u. Çakma Çakkıdı diye adlandırıyorum. Dinlemesi en çok sabır gerektirense Özcan Deniz’inki. Kendisi albümünden çok memnun görünüyor. Benim gördüğümse bu kez karşımda bir “Çakma Berdan Mardini” olduğu. maNga’nın Evdeki Ses’i her yerde çalınmazsa yazık olur.

SALİH SAKA / DJ

Nil’in şarkılarının sözlerini tek geçerim

Bu yaz Serdar Ortaç, Ajda Pekkan, Kenan Doğulu ve Yalın şarkıları ön sırada. Şarkı sözleri konusunda Nil Karaibrahimgil’i tek geçiyorum. Fakat bu yazın hayalkırıklığı galiba Müslüm Gürses. Bir Ömür Yetmez’de öyle bir içime işlemişti ki, en eskilere; Esrarlı Gözler’e gitmiştim. Fakat Sandık albümü tam anlamıyla bir cover albüm olmuş, babaya yakışmamış.

SUAT ATEŞDAĞLI / DJ

Favorilerim Resim ve Rütbeni Bilicen


Bence yaz, duyguların en yoğun olduğu mevsim. Tabii şarkıları da heyecan, mutluluk, aşk demek. Ajda Pekkan Resim, Kenan Doğulu Rütbeni Bilicen, Yalın Ah be Kardeşim, Demet Akalın Toz Pembe, Petek Dinçöz Ne Yapayım Şimdi Ben favorilerim. Bu şarkıların ortak özellikleri sözleriyle, melodileriyle dinleyenlere enerji veren, dans ettiren, iyi hissettiren şarkılar olmaları. Bu yaz beni Petek Dinçöz’ün albümü şaşırttı. Tarzının dışında, sound’u çok güzel bir çalışma olmuş. Yalın’ın Ah be Kardeşim şarkısı hit olmazsa çok yazık olur. Slow şarkılar arasında da bu yaz Ziynet Sali parçaları dinleniyor.

HÜSEYİN KARADAYI / DJ

Toz Pembe ağızlara sakız olacak


Ajda Pekkan’dan Resim, Yalın’dan İki Kişi, Demet Akalın’dan Toz Pembe, Kenan Doğulu’dan Rütbeni Bilicen yazın hitleri. Yalın’ın bu albümünde farklı bir sound var. Yalın’dan biraz uzak ama sıcak. Toz Pembe, tam bir yaz şarkısı. Demet’in deyişiyle “sakız bir şarkı”. Kenan Doğulu da farklı sound’u olan bir albüm yapmış. Issız Adam’ın muhteşem müziği Anlamazdın’ın dans versiyonuyla Ferhat Göçer de bu yaz şaşırtacak. Tarkan’ın güzel bir albümle çıkış yapacağını düşünüyorum. Sertab Erener’in Bu Böyle şarkısı hit olmazsa yazık olur.

AYHAN KORKMAZ / DJ

Sezen Aksu ve Tarkan merakla bekleniyor


Ajda Pekkan’dan Resim yazın en çok çalınan parçası olacak. Demet Akalın Toz Pembe, Hüseyin Karadayı Geri Dön, Serdar Ortaç Heyecan remiks ve Kenan Doğulu Patron da çok isteniyor. Patron şu ana kadar yapılmış Kenan albümlerinden oldukça farklı ve enerjisinden bir şey kaybetmemiş. Fakat Kenan, DJ’leri pek düşünmemiş. Sezen Aksu ve Tarkan’ın albümlerini de merakla bekliyoruz. Bence Hande Yener’in Hayrola albümü daha iyi olabilirdi. Serdar Ortaç Sana Değmez, Murat Boz Özledim, Sıla Sevişmeden Uyumayalım da bu yazın hit slow’ları.

ONUR BAŞTÜRK / GAZETECİ

Göksel yaz akşamı partilerine çok uygun


Bu yazın hitleri Ajda Pekkan-Resim, Kenan Doğulu-Rütbeni Bilicen, Göksel-Baksana Talihe, Demet Akalın-Toz Pembe, Yalın-Ah Be Kardeşim. Ajda Pekkan’ın şarkısı, tam yaz şarkısı. Eğlenceli, hareketli. Kenan Doğulu’nun şarkısı ise Çakkıdımsı. Bana biraz tehditkâr geliyor ama insanlar sevdi. Göksel’in şarkısıysa nostaljik ve komik. Yaz akşam üstü partileri için ideal.

TAYFUN TOPAL / MAGAZİNCİ

Aşıklara Heyecan ayrılanlara Toz Pembe

Serdar Ortaç’ın Heyecan Remiks’i bir numara. Yeni başlayan aşklarda bu şarkıyı arka fon olarak kullanıyoruz. Onu Ajda Pekkan Resim takip ediyor. Demet Akalın Toz Pembe, ayrılıklardan sonra çalınıyor. Yusuf Güney-Virane ve Yalın-Ah Be Kardeşim de çok iyi. Beni Kenan Doğulu hayalkırıklığına uğrattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!