Bu yaz bana takılın partileyelim

Güncelleme Tarihi:

Bu yaz bana takılın partileyelim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 14:24

Arap ezgilerine sahip ‘Yalla’ şarkısıyla gece kulüplerini inletirken, seksi klipleri de müzik kanallarını renklendiriyor. Şarkısı tüm dünyada internette 165 milyondan fazla tıklanıyor. 30’larının başındaki Romen şarkıcı Inna, yeni parçası ‘Gimme Gimme’ için Türkiye’deydi. Biz de yanındaydık...

Haberin Devamı

Gerçek adı; Elena Alexandra Apostoleanu... Sahne adı, Inna... O, Türkiye’de pop müzikte başlayan Romanya furyasının başkahramanı. YouTube’da videosu 165 milyondan fazla izlenen Inna’yı, modifiye arabaların içinden taşan, magazin programlarında fon müziği olarak kullanılan ‘Hot’ şarkısıyla tanıyoruz.

Onunla, yeni şarkısı ‘Gimme Gimme’ için buluşmak üzere sözleştik. Otelin kral dairesinde kalabalık ekibiyle beni bekliyordu... Hayalimde kliplerindeki gibi mini şortlar giyen, yoğun bacak ve göğüs dekoltesi kullanan bir kadınla karşılaşmak vardı... Ancak tam tersi, spor giyinen, az makyajlı, sevimli diye tanımlayacağım çıtı pıtı bir kadınla karşılaştım.

Bu yaz bana takılın partileyelim

Haberin Devamı

BAK HÂLÂ SEKSİYİM!

Inna şaşkınlığımı hemen farketti: “Bak hala seksiyim. Karnım açık! (Göbeğini gösteriyor.) Spor insanı seksi yapıyor” diye kendini anlatmaya başladı. Özel hayatında rahatına düşkün olduğunun ve spor giyindiğinin altını çizse de muadili diğer isimlerin aksine ‘seksilik’ üzerinden işi yürütmediğini vurguladı, müziğinin evrenselliği üzerine kısa bir nutuk atmayı da ihmal etmedi. Ona göre şarkılarının sırrı; eğlendirmek ve büyük bir paket olarak her şeyi sunmak. 

Bu yaz bana takılın partileyelim

Dokuz yıl önce çıkardığı ve dönüm noktası olan ‘Hot’ şarkısı, Romanya başta olmak üzere İspanya, Rusya, Macaristan ve Yunanistan müzik listelerinde uzun süre bir numarada kalmayı başardı. Şarkı 13 milyona yakın izlendi. 2009’da MTV Romanya Müzik Ödülleri’nden ‘en iyi çıkış’ dahil üç ödül kazandı. ‘Endless’ klibi YouTube’da sekiz milyona yakın görüntülendi. Arap ezgileri taşıyan son şarkısı ‘Yalla’, YouTube’da 165 milyon izlenmeyi geçti.

KARADENİZ KIYISINDA DOĞDU

Geçmişini merak edenlere bir dip not: Inna bundan 30 yıl önce Romanya’nın Karadeniz kıyısındaki kenti Mangalia’da dünyaya geldi. Genlerinde olan müzisyenlik hiç peşini bırakmasa da eğitimini farklı alanlarda yaptı. Önce ‘Mangalia Ekonomi Lisesi’ne gitti. Sonra Köstence Ovidius Üniversitesi’nde siyaset bilimi eğitimi aldı. Bunların müziğine katkısı var mı derseniz? Pek sayılmaz. Çünkü şarkı sözleriyle mesaj verme, dünyayı değiştirme derdinde asla değil. Tek amacı var, o da insanlara mutluluk vermek...

Haberin Devamı

Şarkılarınız burada listelere üst sıradan giriyor. Sık sık konserler veriyorsunuz. Romen şarkıların Türkiye’de bu kadar ilgi görmesinin sebebi ne olabilir?

- Güzel olduğumuz için (Gülüyor). Türk insanları güzelleri seviyor. Aynı zamanda ülkelerimiz ve müziklerimizin altyapıları yakın. Şarkılarımızla insanları mutlu ediyoruz, onlara barış ve huzur veriyoruz.

Seksi olmanın bu başarıda etkisi yok mu?

- Bu bir paket... Akıllı, güzel, yetenekli ve seksi olacaksın. Yoksa tek başına seksi olmanın bir etkisi olamaz. Ama benim ‘seksi kadın’ olarak anılmak gibi bir misyonum kesinlikle yok. Bunun üzerime yüklenmesi de hoşuma gitmiyor. Sadece işimle anılmak ve konuşulmak istiyorum. 

Haberin Devamı

Siz ne kadar reddetseniz de zaman zaman fiziğiniz müziğinizin önüne geçebiliyor. Bu sizi rahatsız ediyor mu?

- Bu söylediğine asla inanmıyorum. Dünyada bir sürü güzel kadın var. Ama hiçbiri başarılı değil. Sadece seksi olduğum için neden beni dinlesinler? Çok saçma. Müziğim kesinlikle çok daha etkili.

Neden kliplerdeki imajınız o yönde peki?

- Orası sahne ve şov alanı...

Muadiliniz Alexandra Stan ve Otilia ile farkınız ne?

- Alexandra sarışın, ben kumralım, en büyük fark bu. Şaka bir yana, Alexandra’yla aramızda dostluk var ama Otilia hakkında pek bilgim yok.

Ekonomi ve siyaset bilimi okumuş, sonra bir mağazada terlik satarken keşfedilmişsiniz...

- İşte bu Wikipedia’nın yalanı. Başa sararsam orta halli bir ailenin tek çocuğuyum. Babam cankurtaranlık yapıyordu. Sonra restoranda çalışmaya başladı. Annem şarkıcıydı. Dedem kilisede şarkılar söylerdi. Üniversitede okurken bir müzik şirketinde sekreter olarak çalışmaya başladım. Bir gün ofisi kaparken bir yandan etrafı topluyor, bir yandan şarkı söylüyordum. Daha sonra menajerim olan kişi tesadüfen sesimi duydu ve bana albüm teklifinde bulundu. Her genç kız gibi benim de ünlü olmaya dair hayallerim vardı ama o zamanlar bu kadar uluslararası başarıları düşünemezdim.

Haberin Devamı

Neden sahne adı olarak Inna’yı seçtiniz?

- Bir isme ihtiyacım vardı o yüzden seçtim! (Gülüyor). Dedem o şekilde çağırırdı beni. Anlamını bilmiyorum... Gerçi her ismin bir anlamı oluyor mu? Mesela senin isminin anlamı var mı?

Evet var; ‘Kral’ demek...

- Ben senin kraliçen değilim Hakan, onu bil yeter... 

Sert gidiyorsunuz, o halde yeni şarkınız ‘Gimme Gimme’ye geçelim...

- Sonunda... Aşk ve sevgiyi anlatıyor. Benim için sevgi biterse dünya biter. Ben de şarkımla sevgi ve pozitif enerji vermek istiyorum. Partileyip eğlenelim. Bu yaz Antalya’da sen ve Muhsin bana takılın, partileyelim.

TARKAN O KADAR BÜYÜK Kİ ONA DOKUNMAK ZOR

Inna’nın Türkiye konusundaki bilgisi, alıştığımız klişelerin bir ‘tık’ ötesine geçemiyor maalesef. O da her şarkıcı gibi Türk yemeklerine bayılıyor. Özellikle pide... Türk gruplarından Manga’yı tanıyor. Tarkan için “O öyle büyük ki... Ona dokunmak bile zor” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!