Bu vapurlar ne aşklar ne savaşlar gördü

Güncelleme Tarihi:

Bu vapurlar ne aşklar ne savaşlar gördü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2006 00:00

200 yıldır ulaşımı sağlayan ve aralarında dünyanın ilk arabalı feribotu Suhulet’in de (küçük resim) bulunduğu 50 vapurun modellerinin yer aldığı "Yandan Çarklıdan Günümüze: İstanbul Vapurları Model Sergisi", Karaköy Vapur İskelesi’nde açıldı.

Vapur düdüğü ve martı seslerinin yansıtıldığı iskele salonundaki davetlilere, tarihi kıyafetler içindeki görevliler salep, boza, simit ve çay ikram etti. İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş’nin (İDO) düzenlediği serginin açılışında konuşan İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, vapurların İstanbul’u İstanbul yapan en önemli sembollerden biri olduğunu vurguladı.

ANILAR VAR Sergiyle eski kuşak için pek çok anıları barındıran ve özel bir yeri olan vapurları yeni kuşaklara tanıttıklarını belirten Paksoy, "Vapur bir yaşam biçimini temsil ediyor. Orta yaş üstü insanların bu vapurlarda pek çok anısı var. Biz de, tarihe tanıklık eden vapurlarımızın aslında ne kadar köklü bir geleneğe sahip olduğunu bu sergiyle İstanbullularla paylaşmak istedik" dedi. Sergi 28 Şubat’a kadar gezilebilecek.

Mozart’a çikolatalı doğum günü

İtalya’ nın dünyaca ünlü Caffarel çikolataları ve La Scala opera evinin ünlü besteci Wolfgang Amadeus Mozart’ın 250’nci doğum yılı nedeniyle özel ürettiği çikolatalar satışa sunuldu. Süzer Plaza, S-Mall bölümündeki Nobel Party Club mağazasındaki tanıtım 1700’lü yılların giysileriyle yapıldı. Dünyada 35 ülkeye çok sınırlı miktarlarda üretilen, Türkiye’ye ise sadece 40 kutu getirilen 240 gramlık Caffarel-La Scala 135 YTL’den satılıyor. Mozart için metal kutuda 65 gram olarak üretilen Caffarel-La Scala 34 YTL, karton kutuda 85 gram olarak üretilen Caffarel-La Scala ise 30 YTL.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!