'Bu tür tesislerin artmasını diliyoruz'

Güncelleme Tarihi:

Bu tür tesislerin artmasını diliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 16:38

Yönetim Kurulu ile birlikte Afyon Çobanlar’daki Kurt Gurme tesislerini ziyaret eden Başkan Eda Ersoy Tombakoğlu: “Bölge ve ülke ekonomisine, aynı zamanda istihdama büyük katkı sağlayan bu tür tesislerin sayısının artmasını diliyoruz” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) yöneticilerinden oluşan işadamları heyeti, Afyonkarahisar’a bir ziyaret gerçekleştirerek, incelemelerde bulundu.

ASİAD Başkanı Eda Ersoy Tombakoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet, Afyon Çobanlar’da bulunan Kurt Kurme tesislerini ziyaret etti. Kurt Gurme Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Kurt, Kurt Gurme Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Kurt ve aynı zamanda ASİAD Yönetim Kurulu Üyesi de olan Kurt Gurme Yönetim Kurulu Üyesi Çiğdem Kurt’un ev sahipliğinde gerçekleşen gezide heyete, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser de eşlik etti.

ASİAD heyetine tesisleri gezdiren Kurt Gurme Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Kurt, tesisler ve üretim aşamaları hakkında bilgi verdi. Geziye katılan ATSO Başkanı Serteser, ziyarette yaptığı açıklamada, “Afyon’da bulunan bu tesis Türkiye’deki ilklerden… Tesislerin burada yer almasının Afyon’umuza büyük katkısı oldu. Jeotermal tarım uygulaması da yapılan tesisler aynı zamanda örnek teşkil etti. Gurur duyuyoruz” dedi. Kurt Gurme Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Kurt da “Bu bölgeye yatırım yapmaktan mutluyuz. AB standartlarında hayata geçirdiğimiz modern tesislerimizde el değmeden üretim yapıyoruz. İşlenmiş meyve sebze üretiminde kalite ve güvenilirlik bizim için çok önemli” diye konuştu. ASİAD Başkanı Eda Ersoy da konuşmasında, bu tür tesislerin sayısının artmasını dilediklerini ifade ederek, “Bölge ve ülke ekonomisine, aynı zamanda istihdama büyük katkı… Bu derece titizlikle yapılan işlerden dolayı kendilerini kutluyorum” dedi.

Haberin Devamı

Gezinin bitiminde ASİAD tarafından ATSO Başkanı Serteser’e ve Haydar Kurt’a onursal üyelik plaketi takdim edildi. Kurt, ASİAD yöneticilerini Mersin’de bulunan tesislerine de davet etti.

ÇAĞDAŞ BİR ÜRETİM MODELİ

Kurt Gurme Tarımsal Üretim ve Sanayi A.Ş. entegre tesisleri bünyesindeki fidelik, sera ve arazi yetiştirme alanlarında kalite standartlarına uygun domates yetiştiriyor. Gıda işleme sürecinin her evresinde en yeni teknolojiyle çalışarak ve gerek yöre halkının istihdamına, gerekse bölgenin kalkınmasına katkı sağlayan bir üretim modelini benimseyen Kurt Gurme, domates yetiştiriciliğinde çığır açıyor. Kurt Gurme, fide ekim alanlarında özenle yetiştirdiği ürünleri 5.000 metrekare kapalı alana kurulu entegre tesislerinde, yüksek standartlardan taviz vermeden işleyerek tüketime hazır hale getiriyor. Domates fidelerimizi kendi bünyesinde üretmesi kuruluşa, tüm üretim aşamalarında dünya standartlarını koruma imkanı veriyor.

Haberin Devamı

Ayrıca Kurt Tarım olarak entegre tesisleri bünyesindeki tarım alanlarına ve çiftçileriyle yine kendi ürettiği domates fideleri ile kalite standartlarından ödün vermeden domates üretimi yapıyor. Çiftçilere tüm üretim aşamalarında mühendisleri tarafından teknik destek sağlayan Kurt Tarım, böylelikle bölge halkına ve ekonomisine de katkıda bulunuyor.

Hasat edilen domatesler öncelikle cinslerine göre, gün kurusu veya fırınlama sistemi ile kurutulmak üzere ayrılıyor. Fırınlanacak domatesler temizlenerek boylarına göre ayrıştırılıyor. Talebe göre; yarım, segment, halka veya küp şekillerinde istenilen ölçlerde makinelerle kesiliyor. İstenilen ölçülerde kesilen domatesler fırın tepsilerine alınarak, talep edilen nem değerlerinde, kükürtlü veya kükürtsüz olarak fırınlanıyor. Gün Kurusu yapılacak domatesler ise temizlendikten sonra makineler yardımıyla hijyenik olarak kesilip ayıklanıyor, talebe göre tuzlu veya kükürtlü olarak entegre tesislerde sergi alanlarında kurutuluyor. Gün kurusu domatesler paketlenerek 4 santigrat derecelik depolarda muhafaza ediliyor. Yarı kuru domatesler ise istenilen gramajlarda paketlendirildikten sonra IQF sistemi ile veya -40 santigrat derecede şoklanarak -18 santigrat derecelik depolarda muhafaza ediliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!