Bu trafik başka trafik

Baharın gelmesiyle gecenin olmadık saatlerinde trafik tıkanmaları başladı, hayırlı olsun.

Haberin Devamı

Kulüplerin yoğun olduğu yerlerde yaşanan “mekan önü” trafiğinden bahsetmiyorum.
Konumuz bu değil ama hazır yeri gelmişken arabasını valenin alması için caddeye babasının malı muamelesi yapan “eller havaya”cı kardeşlerime sevgilerimi yolluyorum.
Konumuz, gecenin geç bir saatinde, bomboş yolda giderken oluşan ve “olay yeri”ne varana kadar mana veremediğiniz trafik.
Kör karanlıkta durduk yere frene basınca, insan doğal bir refleksle şunları düşünüyor: Bir kaza oldu... Veya çevirme var, polis tıkıyor trafiği... O da olmadı, bir yerleri kaz-kapat-kaz-kapat çalışmaları başlamıştır, şerit daralmıştır. ıhtimaller bunlar...
Tin tin beş dakika boyunca gittikten sonra... Görüyorsunuz ki... Trafik, yol kenarında bekleyen travesti için tıkanmış! Gel de sinir krizi geçirme!
Tabii konunun sadece yol kenarında duran travestilerle ilgisi yok. Gündüz de aynı sıkıntı söz konusu, kaldırımda bekleyen tüm kadınları seks işçisi zanneden erkekler, sık sık tehlikeli cambazlıklarla trafikte tehlike yaratıyorlar, buna şahit olmayan herhalde pek yoktur.
Hatta, şu da enteresan bir gerçek, erkek şoförler, travesti kardeşlerime, gündüz taksi bekleyen ve seks alışverişi gibi bir amacı olmayan kadınlara davrandıklarından çok daha kibar davranıyorlar.
Sessizce, sakince yaklaşıyorlar.
Gündüz vakti kaldırımda gördükleri ve beyinlerindeki cinsi münasebet fikrini harekete geçiren herkes için frene abanıp, korna çalıp, el kol hareketleriyle çırpınmalarının aksine, geceleri bir anda “seks alışverişine çıkmış beyefendi”ye dönüşüyorlar...
Taksi bekleyen kadın erkeklerdeki avcılık dürtülerini mi ortaya çıkarıyor dersiniz?
Peki, korna çalınca ve yavaşlayınca, taksi bekleyen kadın, bir anda karar değiştirip “Gideceğim yere beni götürmesi için şu korna çalan adamın benimle seks yapmasına izin vereyim, ah-hah-haay, bence bu harika bir fikir” mi diyecek??
Anlamadım!?

1 TL’ye sinema

Haberin Devamı

Diyorum ama kaçırdınız. Maalesef. Hatta Beyoğlu 360’ta, 9 TL’ye pizza fırsatını da kaçırdınız.
Peki, kaçırmamak için ne yapıyoruz? Her gün gece yarısı 12’den sonra www.sehirfirsati.com’a giriyor ve o gün şehirde ne gibi fırsatlar var görüyor, yakalıyoruz.
Peki, nedir bu sehirfirsati.com?
Özetle, bulunduğunuz şehirde, restoranlardan güzellik merkezlerine, sinemalardan otele birçok hizmeti yüzde 90’lara varan indirime sahip olmanızı sağlayan bir site.
Aslına bakarsanız, Almanya merkezli citydeal.de’nin Türkiye versiyonu.
Fırsatlar bir kenara, sehirfirsati.com’un başarısı bana kalırsa sosyal medyanın gücünü gösteriyor, çünkü henüz hiç reklamı yapılmamış olmasına rağmen Twitter ve Facebook üzerinden adı hızla duyuldu.
5 gün içinde 40 bin kişi siteye üye oldu. sehirfirsati.com’un “babası” citydeal.de, Almanya’da ilk kurulduğu aralık ayında benzer yöntemlerle yayılmış...
sehirfirsati.com ıstanbul, ızmir, Ankara, Adana ve Bursa ile başladı ancak kısa süre içinde tüm illerde güzel fırsatlar sunuyor olacakmış.
Site, ıstanbul için AFM Sinemaları, 360, Friday’s, Radisson, Kempinski, Der Die Das, Supper Club, Kırıntı’nın da içinde bulunduğu 100’ü aşkın mekanla anlaşmış bile... Kesinlikle takip edilmeli!

Bu konser otizm için

Haberin Devamı

Nisan, 2008 yılından itibaren, Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Ayı” ilan edildi biliyorsunuz.
ınsan kendi başına gelmeden otizm ile yaşamanın ne olduğunu çok anlayamıyor.
Ancak dünyanın her yerinde olduğu gibi otizmin, Türkiye’de de artık çok sık rastlanılan bir durum olduğunu ve herkesin başına gelebilme riski bulunduğunu hatırlatmakta fayda var.
Bakınız, rakamlar konuşuyor, geçmiş yıllarda onbinlerde bir olarak görülen otizmin görülme sıklığı, şimdi yüzde birlere kadar çıkmış durumda...
Türkiye’de otizmli bireylere eğitim veren kuruluşların başını çeken ve otizmli çocuk aileleri ve gönüllülerin bir araya gelerek kurduğu TODEV, bu gece 20.30’da ış Bankası, ış-Sanat Kültür Merkezi desteği ile bir Türk Sanat Müziği gecesi gerçekleştiriyor.
Gelirin tamamı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ve TODEV işbirliği ile yapılan Pendik Yetişkin Otistikler Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi’nin tamamlanması için kullanılacak.
Geceyi Ayşenur Yazıcı sunacak, şarkıları Melihat Gülses, Mehtap Saraç, Bekir Ünlüataer, Gökhan Sezen, Umut Akyürek ve Nusret Yılmaz söyleyecek...
Konser Levent ış Kuleleri ış-Sanat Kültür Merkezi’nde. 0216 5654535-36 numaralı telefondan bilet temin edilebilir...

Yazarın Tüm Yazıları