Bu toplum insanının savunduklarıyla yaptıkları birbirini tutmuyor.

Babam hep der ki, "eskiden mahallede hırsız yakalandığında başı önünde giderdi karakola"

Haberin Devamı

Peki, ya şimdi? Katiller, tecavüzcüler günlerce ekranlarda boy gösteriyor. Halka günlerce açık vermemek için ekran önünde yalan söylüyor, palavra sıkıyor üstelik yüzlerinde gram kızarma dahi olmadan.

Bu toplum insanının savunduklarıyla yaptıkları birbirini tutmuyor.

Pedofili suçtur diye bağırıyoruz – ya da sadece klavye kahramanlığı yapıyoruz – ama çocuklarımızın psikolojisini düşünmeden üstelik gündüz kuşaklarında katilleri, tecavüzcüleri ekrana taşıyoruz.

Çocuk bedenlere dokunmayın, çocuk istismarına hayır diyoruz ama bir aile 16 yaşındaki kızının alkolün su gibi gittiği gece kulübünde sahneye çıkmasına izin verebiliyor.

Neyse ki valilik tarafından bu durum engellendi.

Kısaca karşı çıktığımız şeye yine kendimiz izin veriyoruz.

Sürekli göz önünde olan, sürekli konuşulan bir şey bir süre sonra insan algısı ve bilinçaltı tarafından normal karşılanır, önemsizleşebilir. Bu insan algısının, bilinçaltının doğal seyridir.

Haberin Devamı

Nasıl ki artık hemen hemen her gün gelen şehit haberlerine alıştık, “şehit mi var?” sorusunu sormak yerine “bugün kaç şehit var?” diye soruyor olduysak, yarın öbür gün çocuklarımız da aslında cinsel istismar olan dokunuşları da normal karşılamaz mı?

Tıpkı alkol masalarında eğlenenlerin eğlencesine malzeme olmayı normal gören 16 yaşındaki kızın ailesi gibi...

Medya’nın toplum üzerindeki etkisi tartışılmayacak kadar büyük. Sırf reyting uğruna yeni yetişen bir neslin bilinçaltını ve ruhsal durumunu riske atarak bilinçli nesiller yetiştirmeyi hedeflemek bana hiç gerçekçi gelmiyor.

Şöhret, para, reyting her şeyin önüne geçti, ahlak vb. bireysel ve toplumsal değerler geride kaldı.

Benim bile bu yaşımda, bu ruh hastalarını ekranda gördüğümde insanlıktan çıkmış tiplerinden içim ürperiyor. Sizce bu insanlıktan çıkmış tipler karanlıktan dahi korkabilen çocukların hafızasında nasıl yer ediyor, nasıl bir korku tohumu ekiyor?

Sevgilerimle
Ayça Akın
www.aycaakin.com
www.motivasyonatolyesi.com
www.facebook.com/aycaakinofficial
www.twitter.com/aycakn
www.instagram.com/aycakn

Yazarın Tüm Yazıları